2024. április 19., péntek

Iskolanap Bácsfeketehegyen

A bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskolában tegnap tartották meg az iskolanapi ünnepséget.

Azok a diákok, akik részt vettek valamilyen versenyen (Lakatos János felvétele)

Azok a diákok, akik részt vettek valamilyen versenyen (Lakatos János felvétele)

Az iskola névadója, Nikola Đurković 108 évvel ezelőtt éppen május 19-én született Risanjban. Đurković részt vett a második világháborúban, és 1943-ban hősi halált halt. A bácsfeketehegyi iskola az ő születésnapján ünnepli az iskolanapot, amelyre az idén is ellátogattak a kunhegyesi és a kocséri testvériskolák képviselői. Az ünnepségen többek között jelen volt Marko Rovčanin, Kishegyes község polgármestere, Hallgató Imre, a kishegyesi községi képviselő-testület elnöke, Juhász Attila, a bácsfeketehegyi helyi közösség titkára, valamint a történelmi egyházak képviselői.

Az egybegyűlteket Bojtos Béla iskolaigazgató köszöntötte, majd elhangzott, hogy az iskola diákjai számos sport, művészeti és tudományos vetélkedőn vettek részt, ahol szép eredményeket értek el. A tartományi oktatási titkárság pályázatain nyert eszközökből az idei tanévben a tanárok továbbképzéseken vettek részt, valamint sikerült a fizika- és kémiatantermek felszereltségén javítani. A Magyar Nemzeti Tanács támogatásából új videókivetítő került a történelem-tanterembe, az oktatás továbbfejlesztését pedig a Szekeres László Alapítvány is támogatta.

Az iskolanapi ünnepi műsoron felléptek az iskola szavalói, énekkara és zenekara. Dicsérő oklevélben részesültek mindazok a diákok, akik az iskola jó hírét öregbítették valamilyen versenyen való részvétellel. Emellett az iskola helyi támogatói is külön köszönőlevelet kaptak.