2024. április 24., szerda

Tavaszi jótékonysági ifjúsági bál

A Vajdasági Magyar Szövetség Kishegyes Községi Ifjúsági Fóruma szombat este a kishegyesi tűzoltóotthonban tartotta első tavaszi ifjúsági bálját. Kovács Károly, a bál fő szervezője arról számolt be lapunknak, hogy a kezdeményezést óbecsei példa alapján indították útjára.

– A bál célja az volt, hogy szórakozást biztosítson a fiataloknak és megismertessük velük, hogy mi az a bál. Óbecse példáját szeretnénk követni, ahol rengeteg fiatal jön össze ezekre a rendezvényekre, aminek már több éves hagyománya van. Kishegyesen is szeretnénk hagyományt teremteni a tavaszi bálnak, aminek ez alkalommal jótékonysági jellege is volt. A bevételt két helyre ajánlottuk fel: Kishegyesen Hadnagy Kornél súlyos koponyatörést szenvedett, az ő gyógykezelésére és rehabilitációjára adtuk oda a bevétel egyik részét. A másik részt Ferenc Lajos kapta, aki szívműtéten esett át – mondta el Kovács, majd arról is szólt, hogy sok fiatalt vonzott a bál. A talpalávalóról a Calypso együttes gondoskodott, és remek hangulatban telt el ez az este. Az eseményen jelen volt Fehér Szabolcs, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke is, aki üdvözölte a fiatalokat és megosztotta velük az óbecsei tapasztalatokat.

A szervező végezetül arról is szólt, hogy a bál bevételének egyik felét hétfőn átadták Hadnagy Kornél szüleinek, a másik felét pedig befizették Ferenc Lajos folyószámlájára.