2024. április 20., szombat

Elismerést kapott a Masterplast

A vállalat a Vajdasági Gazdasági Kamara elismerését vehette át

Szerdán adták át a Vajdasági Gazdasági Kamara sorrendben 53. éves elismerését. Ezt a díjat 1964 óta ítélik oda vállalatoknak és egyéneknek a jelentős gazdasági eredmények, megvalósítások elismeréseképpen. A tartományi kamara minden évben 13 vállalatnak és hat egyénnek ítéli oda ezt az elismerést.

Eddig a díjat 650 vállalat és 300 egyén vehette át. Az idei díjat szerdán ítélték oda a kamara ünnepi ülésén. Az idei díjazott vállalatok között van a szabadkai Masterplast YU Kft. is. A gyár igazgatója, Bunford Tivadar az elismerésről nyilatkozva elmondta, meglepetéssel, de örömmel fogadták a hírt.
– Immár tizennégy éve dolgozunk ebben a térségben. A nulláról indultunk, kezdetben szigetelőanyagok kereskedelmével foglalkoztunk és az országban, valamint a térségben is piacvezetőkké váltunk, egy 32 millió lakosú térséget szolgálunk ki, a volt jugoszláv tagköztársaságokat, valamint Albániát és Bulgáriát. Következő lépésként 2008-ban megkezdtük sztiroporgyártó üzemünk építését, amelynek kapacitása 450–500 ezer köbméter éves szinten, ezzel az országban a másodikak vagyunk, illetve Horvátországba meg Magyarországra exportálunk. Ezen tapasztalatokon felbátorodva két évvel ezelőtt született meg a döntés, hogy megkezdjük az üvegszövet gyártását is. Az első termelés egy évvel ezelőtt indult be, ami után olyan döntés született, hogy a teljes cégcsoportot innen, Szabadkáról látjuk el ezzel a termékkel és 2017 végéig a kapacitásunk eléri a 80 millió négyzetmétert éves szinten. Ez további 20 millió euró értékű exportot jelentene, elsősorban az Európai Unió országaiba, ami a jelenlegi húszmilliós forgalmunkkal együtt 40 millió eurót jelent – nyilatkozta Bunford Tivadar.
A díj kapcsán elmondta, minden bizonnyal ezeket az eredményeket, terveket ismerték fel a Vajdasági Gazdasági Kamarában, amikor a díj odaítéléséről döntés született.
– Nekünk, cégvezetőknek fontosak a visszajelzések. Mindennap versenyben vagyunk, az idővel, önmagunkkal, a konkurenciával, nincs idő a leállásra. Most a kollégáink azt mondták, álljunk meg egy pillanatra, munkánkat elismerés éri. Ez egy ünnep számunkra. Amikor elmentünk a díjat átvenni, az valóban ünnepség volt. El kell mondanom, hogy ez az egész menedzsment eredménye, hiszen egy egész csapat dolgozik itt nap mint nap, vannak akik az első naptól itt vannak, amikor még a családi házunkban megkezdtük az ügyvitelt. Természetesen a munkások érdeme is, akiknek hálás vagyok, amiért itt vannak és együtt építhetjük tovább ezt a történetet. Az üvegszövetüzemben pedig további kétszáz új munkahelyet teremtünk – mondta az igazgató.
Az idei díjazott vállalatok a Masterplast mellett a kevevári West Pharmaceutical Services Beograd Kft., a kamenicai Naftachem Kft., a zentai Kikötő rt., az OTP Bank Szerbia rt., a zombori Boja Kft., a mitrovicai Mitsides Point Kft., az inđijai Gasteh Kft., a verseci http, a beodrai Italtex-Intimo Kft., a pálmajori Van Drunen Farms Europe és a krivajai Krivaja Kft. A díjazott egyének: dr. Ronald Seeliger, a verseci Hemofarm igazgatója, Mirjana Ivanović, a topolyai Termovent igazgatója, Hristivoje Milošević, a törökkanizsai Aleva igazgatója, Predrag Đurović, a zentai Žitopromet malom tulajdonosa és igazgatója, Marko Cigić, az újvidéki Vojvodinaput igazgatója és Miroslav Kovačević, az ürögi Kovačević borászat igazgatója.