2024. április 19., péntek

Használt autót kapott a telecskai egészségház

Miután a közelmúltban egy nevét elhallgató jótevő egy használt, de jó állapotban lévő Fiat Punto személygépkocsit és egyéb, rokkantszállító eszközöket adományozott a csonoplyai egészségháznak, az ott dolgozók és a faluvezetőség úgy határozott, az idős, de használható gépkocsit, amelyet a falu lakói pénzén vásároltak, átengedik a szomszédos Bácsgyulafalva (Telecska) egészségházának, amely nem rendelkezett gépkocsival. Évtizedek óta nem volt ugyanis járműve a telecskai egészségháznak, a pácienseknek gond eljutni injekcióra, infúzióra. Valaha országos hírű betegellátása volt a falunak. Mostanra igencsak tönkrement a rendelőhöz tartozó lakatlan orvosi lakás, az épület mögötti egykori virágoskert helyét benőtte a bozót.  A most átadott jármű első lépése a tervbe vett fejlesztésnek.

– Miután egy anonimitását megőrizni szándékozó jótevő egy használt autót ajándékozott a csonoplyai egészségháznak, a csonoplyaiak úgy döntöttek, hogy az évekkel ezelőtt a polgárok összeadta pénzből a helybeli egészségháznak vásárolt járművet odaajándékozzák a telecskainak, ismerve annak helyzetét – nyilatkozta az átadás során Szakács Csaba, a csonoplyai HK tanácsának alelnöke.

Dr. Úri Emese, a Zombori Egészségház igazgatója szerint a falun élőket is megilleti ugyanaz az egészségügyi ellátás, mint a városiakat. Sajnos, ezen a téren sok még a tennivaló, de most Telecskán e tekintetben is sikerült előrelépni. Reméljük, belátható időn belül másutt is lesz megoldás, mondta az igazgató asszony.

A település orvosa, dr. Nataša Sejmanović hangsúlyozta, sokat jelent számukra ez a jármű, mert a falu lakosainak nagy része idős, nehéz nekik eljutni a rendelőbe, de hála a csonoplyaiaknak és a Zombori Egészségház közvetítésének, e probléma megoldódott.