2024. április 25., csütörtök

Útzárlattal a kamionok ellen

A monostorszegi lakosok az elmúlt pénteken lezárták az utat, amelyen a Vajdaság Erdői Közvállalat a kivágott rönköket szállítja el az erdőből.

Naponta több tíz kamion halad át az utcákon, hogy az erdőből a főútra jusson, és ezek a nehéz járművek megrongálták a helyi járulékból épített úttestet. Emellett a kamionok a Felső-Duna mente rezervátumba vezető egyetlen hidat is tönkretették, így a fakitermelés idejére pontonhidat állítanak. Mindezek mellett a járművek hatalmas port vernek, amivel tovább keserítik az érintett utcák lakóinak életét.

A falu képviselői a polgármesterrel, a Vajdaság Erdeivel és a városépítési igazgatósággal folytatott megbeszélésen azt az ígéretet kapták, hogy a megrongált útszakaszt május derekáig megjavítják, de ebből nem lett semmi.

– Tiltakozásunkkal az útjavítást követeljük, valamint a kamionforgalom reggel hat és este hat óra közötti időszakra való korlátozását és azt, hogy 10 tonnánál nehezebb kamionok ne közlekedhessenek a faluban – mondta az útzárlatnál Đura Rang, a helyi közösség tanácsának tagja.

Zoran Miler, a zombori városi tanács falufejlesztéssel megbízott tagja megerősítette, hogy a város támogatja ezeket a követeléseket, és kilátásba helyezte, hogy ha nem születik azonnali megoldás, a tiltakozás más formát ölthet, ami nem válik se a Vajdaság Erdői, se a zombori erdőgazdaság javára.