2024. április 16., kedd
TEKE

Szerbia második az éremtáblázaton

A németországi Speichersdorfban zajló világbajnokság kadétprogramjának utolsó napján Szerbia Lukács Hermina és Kristina Ljubenković révén egyéniben aranyat és bronzot, kombinációban pedig ezüstöt és bronzot nyert, s ezzel a végső éremtáblázaton az előkelő második helyen végzett.

Ezek az érmek azért is különösen kedvesek a számomra, mert velük búcsúztam el a kadétmezőnytől. Jól összpontosítottam a meccs előtt, bíztam magamban, s nagyjából jól is játszottam végig az egészet, kivéve az utolsó szettet, amikor tisztázásban azért volt három hibám – nyilatkozta Hermina, aki két arannyal (egyéni és vegyes páros), egy ezüsttel (csapat) és egy bronzzal (kombináció) a legsikeresebb versenyző a lányok között. Hermina egyébként marad a vb-n, mert a felnőttcsapat tagja is egyben, így két nap pihenő után újabb megpróbáltatások következnek a számára.

Kristina Ljubenković a kombinációs aranyhoz volt a legközelebb, de a harmadik szettben lejárt az ideje, és egy dobással kevesebbje volt.

Lehet, hogy pont ez a dobás hiányzott a kombinációs aranyhoz, hiszen cseh ellenfelem csak öt fával előzött meg. Mindezek mellett azért boldog vagyok, főleg a csapatezüstnek örülök, mert kiválóan játszottunk, de a cseheknél volt két játékos, aki kivételesen jól teljesített, s ezzel veszítettünk. Az ezüst azonban számomra aranyosan fénylik – nyilatkozta Kristina.

Az éremtáblázat:

Ország

Arany

Ezüst

Bronz

Összesen

1. Horvátország

3

3

2

8

2. Szerbia

3

2

2

7

3. Csehország

2

1

2

5

4. Németország

2

1

2

5

5. Szlovákia

1

0

0

1

6. Szlovénia

0

3

1

4

7. Lengyelország

0

1

0

1

8. Franciaország

0

0

2

2

9. Magyarország

0

0

2

2

10. Románia

0

0

2

2

11. Bosznia

0

0

1

1

Szerbia felnőttcsapatai is megérkeztek a helyszínre. A férfiak most is az egyik főesélyesnek számítanak, hiszen 2009-ben és 2011-ben aranyérmesek voltak, 2013-ban Zalaegerszegben pedig bronzérmet nyertek. Ők a C csoportban kaptak helyet Szlovéniával, Németországgal és egy selejtezős csapattal, akikkel majd szombaton játsszák az első mérkőzésüket. A nők a D csoportban a bronzot védő csehekkel, a szlovákokkal és az észtekkel küzdenek majd meg, ők pénteken 18.30-kor Szlovákiával kezdenek.