2024. május 17., péntek

Újvidék

Dávid Csilla felvétele

Az emberi test rezdülései nyomán

Ana Vrbaški és Marko Dinjaški voltak a Szombati beszélgetések elnevezésű eseménysorozat első, idei műsorának vendégei. A páros Alice in Wonderband név alatt lép fel Európa-szerte, népszerűsítve a l...
A Piroska és a farkast a firenzei Zakes Színház előadásában láthatta az újvidéki közönség, vastapssal üdvözölték a szereplőket (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Tarolt a Zágrábi Városi Színház

Szerdán ért véget a harmadik Újvidéki Színházi Játékok fesztivál. A Zdenka Lacina Pitlik (elnök), egyetemi docens, Marija Radovanov színész és Sonja Petrović rendező összetételű bírálóbizottság dön...

Parlagfűirtás kilenc és fél millió négyzetméteren

Újvidéken és a peremvárosi falvakban összességében ekkora területen fogják lekaszálni, illetve vegyszeres módon kiirtani a parlagfüvet. A Városi Kertészet Közvállalat dolgozói már belekezdtek ebbe a valóban átfogó akcióba, mindenekelőtt a hatáskörük alá tartozó közterületeket kezelik.

Vučević és Vesić megtekintették az épülő Újvidéki hidat

Miloš Vučević miniszterelnök és Goran Vesić építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter megtekintik az épülő új székvárosi hidakat. Csütörtökön délelőtt a Liman városrész és Karlóca között épülő negyedik újvidéki híd munkálataihoz látogattak.

Százezer virágot ültetnek el városszerte

Virágpompába öltözik Újvidék, a Városi Kertészeti Közvállalat tájékoztatása szerint május végéig a város területén százezer tőnyi virágot fognak elültetni. A hét folyamán 77 ezret, a hónap végéig pedig további 23 ezer virágot ültetnek el.