2024. június 21., péntek

Kimentették az öngyilkosjelöltet

A Strandon mentőszolgálatot teljesítő fiatalemberek a hétvégén kimentettek egy férfit a Dunából, aki – a Városi Kertészet közleményében használt megfogalmazás szerint – a Szabadság hídról beesett a vízbe. Az incidens szombaton 15 óra körül történt, a férfi eszméleténél volt, amikor partra húzták, értesítették a mentőket és a rendőrséget is.

A Strandon dolgozó vízimentők megfigyelőtornyaikból ügyelnek a fürdőzőkre, akikből – egyelőre – még csak nagyon kevés van, tekintettel a víz alig 17 fokos hőmérsékletére. Mivel figyelmüket nem kötötték le a strandolók, a férfit már észrevehették a hídon, amint közeledik, majd átlépi a korlátot.

Ótos András korábbi felvétele

Ótos András korábbi felvétele

– Gratulálunk a mentőknek, bebizonyították, hogy lelkiismeretesen végzik feladatukat, és hogy szakmai szintjük magas. Fürgeségük életet mentett. A gyorsaság és a felszerelés kombinációja dönti el a leírt helyzetek végkifejletét, a Városi Kertészetben tisztában vagyunk ezzel. A Kék zászló – biztonságos fürdőhely projekten keresztül hárommillió dinárt ruháztunk be egy új mentőcsónak beszerzésébe, új őrtornyokat is vettünk, akárcsak új bójákat, amelyek a biztonságos fürdőrészt jelölik – emlékeztetett az eset kapcsán a tényállásra Miloš Egić igazgató.

Nyitókép: Ótos András korábbi felvétele