2024. június 17., hétfő

Tizenötödik Éjszakai Maraton Újvidéken

A jelentkezés folyamatban van

A tizenötödik Éjszakai Maraton június 22-én kerül megrendezésre az újvidéki rakparton, a benevezés folyamatban van. A Fruska gora Atlétikai- és Rekreációs Klub a maratont a Napos rakparton, az FK Indeks futballpálya mellett rendezi meg.

A rendezvény több futamot is tartalmaz: maraton 42,2 km, félmaraton 21,1 km, minimaraton 6 km, éjszaki gyaloglás 6 km, valamint virtuális éjszakai maraton, a világ bármely részén lefutva. Az első Éjszakai Maratont 2010-ben rendezték meg.

A közösségi médiában közzétett szavazás alapján, amelyen az idei jubileumi év kabbalája volt a téma, a választás a szúnyogra esett.

– A verseny útvonala a Duna partján halad, ami mindig is kedvelt gyülekezőhelye volt sok generációnak, de nem csak az embereknek, hanem a fent említett szúnyogoknak is – tették hozzá a szervezők.

A benevezés június 17-éig, hétfő 15:59 óráig tart, kizárólag a trka.rs portálon keresztül. Minden nagykorú személy részt vehet az összes futamon. A maratonon kiskorúak nem vehetnek részt, viszont a minimaratonon vagy félmaratonon igen, írásos szülői, gondviselői vagy edzői beleegyezéssel.

Nyitókép: Pixabay