2024. június 17., hétfő

Százezer virágot ültetnek el városszerte

Virágpompába öltözik Újvidék, a Városi Kertészeti Közvállalat tájékoztatása szerint május végéig a város területén százezer tőnyi virágot fognak elültetni.

A hét folyamán 77 ezret, a hónap végéig pedig további 23 ezer virágot ültetnek el. Az idén egyebek mellett bársonyvirág, begónia, díszcsalán, pillangóvirág, rézvirág, petúnia, függő muskátli és ezüstös pázsitszulák fogja díszíteni városunkat. A virágok ültetését már megkezdték a Péterváradi sétányon, az elkövetkező napokban viszont folytatják az ültetést a Péterváradi hídnál lévő virágágyásokban, az Újtelep és a Heréskert városrész közötti Új parkban, a vasútállomás előtti téren, a Pirosi úton lévő körforgalomnál, a Futaki és a Duna parkban, valamint a báni palotánál található virágcímert is kiegészítik. Az oszlopokat, virágtálakat díszítő cserepekbe is virágokat ültetnek, amelyeket majd az elválasztósávokban fognak felállítani. Ilyen módon további 6317 virágot fognak elültetni.

A közvállalat munkásai az elvirágzott, kétéves virágok eltávolításán dolgoznak a Duna parkban található szökőkútnál, az egyetemi városrészben, valamint a Strandnál levő autóbusz-fordulónál is. Ezeket újabb kétéves virágokkal fogják felcserélni, melyeket már korábban előkészítettek az ültetésre.