2024. június 17., hétfő

Szambó-Európa-bajnokság Újvidéken

Orosz szambóbajnok látogatott a székvárosba

Fjodor Jemeljanyenko, a világ talán legjobb ketrecharcosa, többszörös szambóbajnok és a Nemzetközi Szambószövetség nagykövete tegnapelőtt városunkba látogatott, a neves sportoló ugyanis a Szambó Európa-bajnokság különvendége. Ezt a sportrendezvényt május 9-e és 12-e között tartják meg a székvárosban.

A hírneves bajnok Belgrádba is ellátogatott, és megtekintette a Szent Száva-templomot, a fővárosban tett látogatását követően érkezett Újvidékre, itt a Sport- és Testnevelési Kar vendége volt. Nyílt szambóedzést tartott, harcművészeti technikákat is bemutatott a jelenlévő hallgatóknak és küzdősportolóknak. Ezt követően előadást tartott, felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy a Sport- és Testnevelési Kar hallgatói számára nagy megtiszteltetés és felelősség is az edzői pálya, a fiatal sportolók ugyanis esetenként még a saját szüleiknek sem fogadnak akkora mértékben szót, mint edzőiknek.

– Küldetésetek nemcsak abban merül ki, hogy nagy sportolókat faragjatok, hanem abban is, hogy jó embereket neveljetek – fogalmazott az előadáson Fjodor Jemeljanyenko.

Az orosz sportolót vendégül látták a városházán is, Milan Đurić polgármester és Ognjen Cvjetićanin sport- és ifjúságügyi kérdésekkel megbízott városi tanácstag üdvözölte. A polgármester reméli, hogy jó házigazdái leszünk a sportrendezvénynek, hiszen Szerbia a sport és a kiemelkedő sportolók országa, tehát egyértelmű, hogy az érdeklődés nagy lesz a rendezvény mérkőzései iránt. Fjodor Jemeljanyenko azt mondja, hogy Újvidéken otthon érzi magát, megköszönte az önkormányzatnak a számottevő támogatást.

 

Nyitókép: novisad.rs