2024. június 21., péntek

Aikidó – Élet harmóniában

A Budokan – Társaság a hagyományos, japán kultúráért szervezésében óriási érdeklődéssel övezve pénteken este megnyílt az Aikidó – Élet harmóniában című tárlat. A rendezvény bemutatja a japán kultúrát és hagyományokat, hűen megközelíti azokat az értékeket, amelyek elengedhetetlenek ahhoz a harmóniához, amelyre az aikidót gyakorló harcművészeti klub tagjai törekednek. A kiállításon többek között megtekinthetjük kollégánk, Diósi Árpád aikidóról készült fényképeit is, 48 nagy (45x30 cm) formátumú képet és 30 kis formátumú (30x20 cm) képet, három összefüggő sorozatba osztva.

A tárlaton láthatóak még Miloš Vojnović fotói, Marina Blanuša és Ivana Golubović festményei, valamint a kiállítás főszervezőjének, Duško Kulačin 5. danos aikidó mesternek a kiállítási tárgyai (szamuráj sisak, boken, azaz edzéshez használatos fakard, japán teaszertartási eszközök, diorámák, eredeti, japán kalligráfia stb.) és videói. A diorámák kifestésében az újvidéki Budokan aikidó klub gyermekei segítettek, a videók zenéit Aleksandar Baloš Gonzo komponálta.

Az érdeklődőket a Kreatív (Kínai) negyedben, a Stefan despota sugárút 5. alatt működő Atelje 61 1-es galériájában várják hétköznaponként 9 és 18 óra között.

 

Nyitókép: Ótos András felvétele