2024. május 9., csütörtök

Gazdaság

Óriási kártérítést fizet a Johnson&Johnson

Az amerikai Johnson&Johnson gyógyszeripari vállalatcsoport 6,5 milliárd dolláros kártérítést hajlandó fizetni, miután a fogyasztók az évek során több tízezer pert indítottak ellene. A vállalatot azzal vádolják, hogy a babahintőpor és egyéb termékek rákkeltő anyagokat tartalmaznak.

Nem divatjamúlt a borravaló

Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért – ismerteti felmérése alapján a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság. A vizsgálat szerint a megkérdezettek háromnegyede jár valamilyen rendszerességgel olyan helyekre, ahol szokás borravalót adni, főképp a fiatal felnőttek és a magasabb jövedelműek.

Visszavonták a gyermekülést

A szerbiai piacról kivonták a forgalomból a Thule márkájú kerékpáros gyermekülést. A kereskedelmi minisztéirum által vezetett, veszélyes termékek listáját jegyző portálon (NEPRO) kifejtették, hogy a termék kockázatot jelent, mivel mérgező lehet, ha érintkezésbe kerül a bőrrel vagy a szemmel.

Sikeres az Air Serbia

Az Air Serbia légitársaság áprilisban 303 189 utast szállított, ami a legjobb áprilisi eredmény a cég megalapítása, 2013 óta. Ez az első alkalom, hogy az említett hónapban az utasok száma meghaladta a 300 ezret – közölte a szerb nemzeti légitársaság.
Pixabay

Emelkednek az élelmiszerárak

Az élelmiszer világpiaci ára áprilisban emelkedett a hús, a növényi olajok és a gabonafélék drágulása miatt. Ez ellensúlyozta a cukor és tejtermékek árcsökkenését. A nemzetközi élelmiszer-nyersanya...