2024. április 12., péntek

Akciófilmbe illő macskamentés

Vasárnap a reggeli órákban többek között hegymászók közreműködésével megmentették egy macska életét Szabadka központjában. A filmbe illő mentési akciót videón is megörökítették, így a közösségi oldalakon számos polgártársunk láthatta azt.
Az interneten olvasható beszámolók szerint a polgárok szombaton figyeltek fel arra, hogy a Dimitrije Tucović utcában lévő egyik fa ágain egy macska tartózkodik, és még vasárnap reggelre sem mászott le róla. Ekkor értesítették a tűzoltókat, akik kivonultak a helyszínre, de a macskát nem tudták levenni a fáról, és ez nem sikerült a Villanygazdaság munkatársainak sem, akik kosaras emelővel igyekeztek megfogni a bajba jutott állatot. Sőt a macska egyre magasabbra kúszott. Végül a helybeli Spartacus Hegymászó Klub tagja sietett az állat segítségére, akinek sikerült megközelítenie a macskát. A macska ekkor elengedte az ágakat és lezuhant a magasból, de szerencsére nem történt baja, hisz lent egy többek által tartott kifeszített pokrócra huppant. Az állat ezt követően igyekezett megszökni, de az ott lévőknek sikerült megfogniuk szintén egy pokróc segítségével. A mentési akció során a közlekedési rendőrök biztosították a területet.
Mint később kiderült, egy kandúrról van szó, aki jelenleg ideiglenes befogadóknál tartózkodik, ugyanis a gazdája még nem jelentkezett érte.

Nyitókép: forrás: Facebook/screenshot