2024. április 30., kedd
WIMBLEDON

Đoković repülőrajtja

Csak hat játék Sandgrennek – Az amerikai után az argentin Zeballos következik – Kiesett Fucsovics, Kvitová, Garcia, Sarapova, Thiem, Goffin…
A kétszeres wimbledoni bajnok, Petra Kvitová ezúttal kudarcot vallott  (Fotó: Beta/AP)

A kétszeres wimbledoni bajnok, Petra Kvitová ezúttal kudarcot vallott (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković mintha valóban formába lendülne. S nemcsak jobban játszik, mint az év első felében, hanem látszik rajta, hogy akar is, hogy az érzelmek sem hiányoznak. Az is jó jel, hogy az alacsonyan rangsorolt amerikai Tennys Sandgrennel nem bajlódott, mint például a hasonló játékerejű teniszezőkkel (Kližan, Daniel, Cecchinato, Munar) a korábbi tornákon, hanem nagy lendületben harcolta ki a gyors és fölényes győzelmet.

Világos, nem Sandgren a mérvadó Novak jelenlegi formájának meghatározására, mint ahogyan valószínűleg nem lesz az a következő ellenfél, a 34. évében járó argentin Horacio Zeballos sem, akivel eddig csak egyszer játszott, s tavaly Dohában magabiztosan nyert.

A magyarok számára a második játéknapon ért véget a wimbledoni egyéni. A 2010-es ifjúsági bajnok Fucsovics Márton nem a legjobbját nyújtotta a visszavonulásra készülő, utolsó versenyidényét töltő francia Julien Benneteau ellen. Márton az első játszmában ledolgozta a breakhátrányt, de azonnal újra leadta az adogatást, a másodikban 4:1-es vezetésről bukott el, a harmadikban pedig, miután kihagyta a talán kulcsfontosságú breaklabdát, azonnal a saját adogatását is elveszítette.

Nem vacakoltak a világelsők, Rafael Nadal és Simona Halep, kiesett viszont néhány nagynevű játékos. Elsősorban a torna kétszeres bajnoknője, a cseh Petra Kvitová, a francia Caroline Garcia, az orosz Marija Sarapova (a meccsért adogatott!), valamint Dominic Thiem és David Goffin is. Kedden este az új csillagjelölt ausztrál Alex de Minaur jó játékkal verte a nemrég Đoković ellen is győztes olasz Marco Cecchionatót, tegnap pedig Karolína Plíšková és Viktorija Azarenka, a két volt világelső rangadója meglehetősen egyoldalúra sikerült.