2024. április 30., kedd

Döntetlen Portugáliával

Mit mond Ronaldo a dühkitörése nyomán?

Szerbia labdarúgó-válogatottja 2:2-es döntetlent játszott Portugáliával a 2022-es katari világbajnokság selejtezőinek második fordulójában.

A szerb csapat támadószellemben kezdte meg a szombat esti összecsapást a belgrádi Marakana stadionon, de nem tudott eredményes lenni. Portugália a 11. percben megszerezte a vezetést Diogo Jota góljával. A vendégek folyamatosan támadtak és a 36. percben ismét sikerült gól rúgniuk. A második félidő első percében Aleksandar Mitrović egy fejes góllal szépített, majd Szerbia átvette a játék irányítását és több helyzetet is teremtett. A 60. percben sikerült kiegyenlíteni egy gyors támadás után, a gólt Filip Kostić szerezte. A meccs hajrájában egy vitatott helyzet alakult ki, Cristiano Ronaldo lövését követően a labda átment a gólvonalon, de Stefan Mitrović kirúgta a labdát, a bíró pedig úgy ítélte meg, hogy a labda nem volt teljes terjedelmével a gólban. Ronaldo mérgében lekapta a csapatkapitányi szalagot a karjáról, majd folytatva a sportszerűtlen viselkedést,a földhöz vágta. A mérkőzés 2:2-es döntetlennel zárult.

Két forduló után Szerbia válogatottja 4 ponttal első az A csoportban, Portugália ugyanennyi ponttal a második.

A mérkőzést követően a világsajtó élénken foglalkozik Ronaldo méltatlan dühkitörésével. Mint sokan láthatták, a focisztár dühösen és elkeseredetten fogadta, hogy egy meg nem adott gól miatt csapata csak 2-2-es döntetlent játszott Szerbiában a jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatának szombati játéknapján. A portugálok 36 éves ásza a lefújás után mérgesen a földhöz vágta csapatkapitányi karszalagját, és az öltözőbe viharzott. Később közösségi oldalán úgy vélekedett:

„Egy egész nemzetet bántottak meg ma este. A legnagyobb megtiszteltetés számomra, hogy Portugália csapatkapitánya lehetek, és ez mindig így marad, néha azonban nehéz idők járnak. Most fel kell emelnünk a fejünket, és szembenézni a következő kihívással" – fejtette ki a Juventus csatára.