2024. április 27., szombat
CSÓKA

Száz újonc versengett

A Csóka Asztaliteniszklub szervezésében szombaton lezajlott a 13. Szabó István-emléktorna, mely nemcsak nemzetközi, de egyben az idei év első országos újonc-ranglistaversenye is volt. Az immáron többéves hagyományra visszatekintő viadalon ezúttal is szép számmal akadt induló, mintegy 40 egyesület több mint 100 versenyzője állt asztalhoz. A tornának ezúttal is a Jovan Popović Általános Iskola tornaterme adott otthont.

– A hazai klubok ezúttal is szép számmal jelentkeztek, emellett három magyarországi egyesület is eleget tett a meghívásunknak. Az idei esemény kiemelten fontos számunkra, hiszen klubunk ebben az évben ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, így igyekeztünk egy remek tornával megkoronázni a jubileumot. Az ünneplés mellett számunkra az emlékezés percei, órái ezek, hiszen nemcsak a jelen, de a múlt generációit, a nagy elődöket is ünnepeljük, akik nélkül a csókai pingpong nem tartana ott, ahol, akik évtizedeken át egyengették az egyesület útját, vagy eredményeikkel hozzájárultak a sikereinkhez – mondta a torna kapcsán Kormányos László, a Csóka Asztaliteniszklub szakmai koordinátora.

Az emléktornán a 8–12 éves korosztály képviselői jutottak lehetőséghez, a legjobbak a győztesnek járó serleg mellett szép ajándékokat is kaptak.

– Gazdag csomagokat biztosítottunk a dobogósoknak, nemenként a négy-négy legjobbat díjaztuk. Igyekeztünk hasznos dolgokkal jutalmazni őket, elsősorban az asztaliteniszhez szükséges eszközöket és kiegészítőket tartalmaznak a csomagok – tette hozzá Kormányos.

A házigazda képviselői és a dobogós lányok, balról a második Varga Hanna (A Csóka Asztaliteniszklub felvétele)

A házigazda képviselői és a dobogós lányok, balról a második Varga Hanna (A Csóka Asztaliteniszklub felvétele)

Az ünnepi megnyitót követően a klub elöljárói és meghívott vendégei a temetőbe is kilátogattak, ahol tiszteletüket tették Szabó István és a csókai pingpong másik legendás alakja, az ez év márciusában elhunyt Erdélyi Imre sírjánál is.

– Az elhunytak száma sajnos egyre csak gyarapszik, keserédes pillanat ez számomra, hiszen tavaly épp Imrével nyitottuk meg a tornát, aki kilenc évig volt egyesületünk elnöke. A hozzájuk hasonló nagy elődök munkássága késztet bennünket arra, hogy a továbbiakban is élen járjunk, ne csak a felnőttek között jeleskedjünk, hanem az utánpótlásunk is erős legyen – zárta gondolatait a szakmai koordinátor.

A fiúknál idén a Novi Sad játékosa, Branko Dragoljević diadalmaskodott, a második helyen a Selenča asztaliteniszezője, David Čapanda végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Vígh Zsombor (Temerin) és Mario Banjaš (Galadska) állhatott fel. A lányoknál topolyai győztest avattak, Horváth Teodóra (TSC) utasította maga mögé a mezőnyt, a második a Rapid játékosa, Emili Miul lett, a harmadik helyen pedig a csókaiak fiatal tehetsége, Varga Hanna és a Crvena zvezdát erősítő Mila Rop osztozott.