2024. május 19., vasárnap
XXXV. VÍZILABDA-EB, SPLIT

Ez már sok(k)!

Magyarország női válogatottja a második meccsét is elveszítette a kontinensbajnokságon

Kétkedve néztük szombaton, amikor a friss világbajnoki ezüstérmes Magyarország női csapata kikapott Görögországtól, de kiderült, hogy az a szoros meccs volt a jobb a hétvégi produkciók közül, mert vasárnap Hollandia valósággal agyonverte Bíró Attila tanítványait, akik egy pillanatig sem voltak méltó ellenfelei a tulipánoknak. Az még érthető, hogy a hollandoknak volt törlesztenivalója azok után, hogy két hónappal ezelőtt a Margitszigeten a magyarok 13:12-re nyertek a világbajnoki elődöntőben, két éve pedig 10:8-ra az Eb bronzmeccsén a Duna Arénában, az viszont már szinte érthetetlen, hogy az első magyar gólra majd 8 percet kellett várni, s ez a gyalázatos lövési hatékonyság a meccs végéig nem javult fel, így a vesszőfutás vége egy újabb 15 perces gólcsend lett, és egy régen látott súlyos vereség, ami után a magyarok nyilván csoportharmadikként jutnak tovább, s a negyeddöntőben a címvédő spanyolokkal kerülnek össze. „A szombati mérkőzés jobban idegesít, mert ott nyerhettünk volna, a mostanihoz viszont nem volt közünk, ez már a harmadik negyedben eldőlt. Kijött a két együttes közti fizikális különbség. Fáradt csapatként játszottunk, emiatt a vereség benne volt, de persze ilyen arányúra nem számítottam” – értékelt a szövetségi kapitány, akinek nem lesz könnyű rendet rakni a fejekben, és regenerálni a fáradt (?) játékosait.

Az, hogy a magyarokra a spanyolok várnak, az az esti műsorban dőlt el, ahol az olasz válogatott meglepően simán, 12:9-re legyőzte a címvédő ibériaiakat. Az olaszok sikere azt jelenti, hogy megnyerik a B csoportot és a spanyolok végeznek majd másodikként. Itt említjük meg, hogy Szerbia már szebb arcát mutatta a 2. fordulóban, de az utolsó negyedben nem tudták megőrizni egy gólos előnyüket Franciaország ellen.

A dunaújvárosi Mahieu Geraldine és a holland Ilse Koolhaas centercsatája sem hozott túl sok jót a magyaroknak (Fotó: MTI)

A dunaújvárosi Mahieu Geraldine és a holland Ilse Koolhaas centercsatája sem hozott túl sok jót a magyaroknak (Fotó: MTI)

Megkezdődött a férfi torna is, amelynek az első körében még nem volt igazi rangadó, így Szerbia és Magyarország is rutinosan behúzta a kötelezőt.

Nők, 2. forduló, A csoport: Hollandia–Magyarország 13:4, Horvátország–Németország 15:8, Görögország–Románia 24:3. Az állás: Hollandia és Görögország 6, Németország 3 és Horvátország 3, Magyarország 0 és Románia 0 pont. B csoport: Olaszország–Spanyolország 12:9, Franciaország–Szerbia 15:14, Izrael: Szlovákia 18:7. Az állás: Olaszország és Izrael 6, Spanyolország 3 és Franciaország 3, Szerbia és Szlovákia 0 pont.

Férfiak, A csoport: Montenegró–Grúzia 14:11. C csoport: Spanyolország–Románia 16:9. D csoport: Szerbia–Izrael 18:3, Magyarország–Szlovénia 23:7.