2024. április 30., kedd
VÍZILABDA

Hazai sikerek

A házigazda Zenta csapatai nyerték meg a hagyományos korosztályos nemzetközi tornát

Zentán a 14. alkalommal rendezték meg azt a hagyományos nemzetközi leánytornát, amelyhez már évek óta a fiúk is csatlakoztak. A dunaújvárosiak és a szentesiek személyében régi barátokat üdvözölhettek a Tisza-parton, a mezőnyhöz pedig idén a szárnyukat bontogató dorogiak is csatlakoztak, akik a Honvéd védnökségével nevelik a kicsiket. A torna a szokásos vidám hangulatban zajlott, új barátságok köttettek, na de nem a medencében, ahol komoly csaták folytak, főleg a zentai és az újvárosi lányok között, akik minden mérkőzésükön szorosat játszottak. Ilyen volt a döntő is, amelyben az utolsó negyed derekán még a magyarországiaknak állt a zászló, ám az utolsó percekben a vendéglátók kiegyenlítettek, így 10:10-es eredmény után az ötméteresek döntötték el a végső győztes kilétét. Ebben pedig a bátor zentai lányok találták fel jobban magukat, a vendégek két kapufát is lőttek, így nagy volt az öröm a medence szélén, a zentaiak otthon tartották a serleget.

A torna résztvevői (a szerző felvétele)

A torna résztvevői (a szerző felvétele)

A lányok mellett a fiúk is kiegyensúlyozott meccseket vívtak, s a döntőben szintén a zentaiak voltak egy árnyalattal jobbak, de a szombaton lebonyolított veterán meccs is élvezetes volt, amelynek ugyan reviális jellege volt, de jó szokás szerint ez a meccs is döntetlennel, 12:12-vel ért véget.

A torna végén megválasztották a legjobbakat, akiknek Kormányos László tartományi segédtitkár adta át a serlegeket, a tartományi kormány ugyanis 150 ezer dinárral támogatta a zentai pólós tornát, a másik szponzor pedig a Yordo szentesi sportszergyártó cég volt.

A torna legjobbjai: a zentai Nagy Rita lett az MVP, a dunaújvárosi Dobrádi Viktória a legjobb kapus, a gólkirályi címet pedig a szentesi Kiss Vanda érdemelte ki, aki 22 gólt dobott. A fiúknál a zentai Zabos Péter lett a legjobb játékos, a legjobb kapus a dunaújvárosi Farkas Mátyás, a gólkirályi címet pedig a szintén újvárosi Aczél Máté érdemelte ki 18 találattal.

Kormányos László a díjazott csapatkapitányokkal és a torna legjobbjaival (a szerző felvétele)

Kormányos László a díjazott csapatkapitányokkal és a torna legjobbjaival (a szerző felvétele)

Eredmények, lányok: Zenta–Dorog 24:7, Dunaújváros–Szentes 18:8, Dorog–Szentes 8:20, Zenta–Dunaújváros 7:10, Dunaújváros–Dorog 21:4, Szentes–Zenta 12:12. Bronzmérkőzés: Szentes–Dorog 23:8. Döntő: Zenta–Dunaújváros 10:10 – ötméteresekkel 14:13.
Fiúk, U18: Zenta–Dunaújváros 17:14, 17:15, 10:21. Döntő: Zenta–Dunaújváros 12:10.