2024. április 30., kedd

Mezei Kinga a Kaszás Attila-díj jelöltjei között

Lezárult az idei Kaszás Attila-díj szavazási eljárásának első fordulója, melynek során a magyar nyelven játszó társulatok jelölhették egy-egy tagjukat a díjra. Az idén minden eddiginél több társulat vesz részt az eljárásban, szám szerint 35. A következő napokban az első forduló jelöltjei választják ki maguk közül azt a három színművészt, akit érdemesnek tartanak a Kaszás Attila-díjra, maguk a nomináltak döntik el, ki legyen a közönségszavazásra ajánlott három személy. A három jelöltet sajtótájékoztató keretében mutatják be április 9-én 11 órakor a MOM Kulturális Központban, a díjátadóra pedig júniusban, a POSZT-on kerül sor.

Jelöltet a magyarországi és határon túli állandó társulattal rendelkező, magyar nyelven játszó kőszínházak és alternatív színházak állíthattak. A díjra jelölték Mezei Kingát, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színművészét is.

– Nagyon örülök, és köszönöm a kollégáimnak, hogy rám gondoltak, nagyon kedves tőlük – mondta el nekünk Mezei Kinga.

A 2008-ban Pokorni Zoltán és a Mozaik Egyesület által a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésére, valamint Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolására alapított díj eddigi nyertesei Szarvas József, Nemes Levente, Mátray László, Mucsi Zoltán és Bányai Kelemen Barna voltak.