2024. május 20., hétfő

Tárlatvezetéssel a magyar képtárban

A Szabadkai Városi Múzeumban a megújult kiállítás is megtekinthető a Múzeumok Hete keretében

A Múzeumok Hete rendezvény keretében hétfőn, 10 órai kezdettel a Szabadkai Városi Múzeumban a Vajdasági Magyar Képtár 1830–1930 elnevezésű állandó kiállítást szakmai tárlatvezetés mellett tekinti meg a szabadkai Zenei Középiskola III.b osztálya, Tselios Tünde tanárnő vezetésével. A hétfői és keddi napon a tárlatvezetés iránt esetleges további érdeklődők a múzeum portáján jelentkezhetnek. 

Az 1973-ban alapított Vajdasági Magyar Képtár 1830–1930 a Szabadkai Városi Múzeum állandó regionális kiállítása, amely időről időre új válogatással várja a közönséget. A tavasszal megnyílt megújult tárlatban többek között Aczél Henrik, Almási Gábor, Baranyi Károly, Balázs G. Árpád, Eisenhut Ferenc, Juhász Árpád, Nagy István, Oláh Sándor, Pechán József, Than Mór, Tornyai János alkotásaival várják a közönséget.

A tárlat kurátora és szakmai tárlatvezetője: dr. Ninkov K. Olga, a Szabadkai Városi Múzeum művészettörténésze.

A Szabadkai Városi Múzeum a Múzeumok Hete rendezvény ideje alatt (május 12–18-ig) 10–18 óra között látogatható. A múzeum május 16-án, vasárnap zárva tart. A rendezvény ideje alatt a belépés ingyenes.