2024. május 8., szerda
VIII. MALOMFESZTIVÁL

Legjobb a nyár!

Az oromi szélmalomnál idén is várják a fiatalokat

A Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület nyolcadik alkalommal szervezi meg az oromi Malomfesztivált, augusztus 11–13. között. S nem maradnak el idén sem az ezt megelőző alkotótáborok, illetve az építő- és a szépítőtábor.

A FESZTIVÁL PLAKÁTJA

Az idei arculat meghatározó eleme a toportyánbőrbe bújt vadnyúl. A kifordított szimbolika a fesztivál képébe bújtatott kultúrát jelképezi, az éjszakai bulik mögött rejlő számtalan valódi értéket – írják a szervezők kedvcsinálójukban.

MALOM-ZENE

A korábbi évekhez hasonló igényes és színes zenei palettát kínálnak a szervezők: fiatal, új zenekarok, s régi „rókák" is érkeznek a Malomfesztivál színpadaira. Népzene, alternatív, pop, post rock, jazz, klasszikus zene, világzene, gipsy-punk, táncolós, csendben ülős, andalgós, őrülten porban ugrálós – mindenkinek lesz kedvére való a kínálatban. A zenekarok szó szerint a világ minden tájáról érkeznek, Dél-Afrikától Nagy Britanniáig. A sor még nem teljes, íme egy kis ízelítő: Bohemian Betyars & Parno Graszt (HU), Henge (UK), Deva (HU), KurtaUtca (RS), Repetitor (RS), Skier & Yeti (RS), BCUC (ZA), bongor (HU), Nemi Pesnik (RS), Óperentzia (HU), HarMálek Orchestr (CZ), Csonka Ferenc és zenekara (RS), KOIKOI (RS), Sara Renar (HR)...

MALOMFESZTIVÁL ALKOTÓTÁBOROK

Idén négy tábor várja az érdeklődőket: képzőművészet, zene, színház, irodalom. A táborokra augusztus 5-e és 10-e között kerül sor.

JEGYEK

Korai fecske bérlet: 3000 RSD (csak Szerbia)

Elővételi bérlet: (online, offline): 3800 RSD / 12.000 HUF / 35 EUR

Oromi bérlet: 2500 RSD

Jegyvásárlás online felületen: http://gigstix.com/sve-ulaznice/11-festivali/3580-malomfesztival2022 (Szerbia), illetve https://tixa.hu/malomfesztival2022 (Magyarország).

Tizenhárom év alatt a fesztivál látogatása ingyenes.

A fesztivál befogadóképessége korlátozott. Amennyiben maradnak bérletek, az a helyszínen is megvásárolható lesz majd. Ezek, s a napijegyek árát a későbbiekben teszik közzé a szervezők.


Orom, szélmalom
Építőtábor: július 31. – augusztus 10.
Szépítőtábor: július 31. – augusztus 10.
Alkotótáborok: augusztus 05–10.
Malomfesztivál: augusztus 11–13.