2024. május 17., péntek

Elszállítják az elektronikai hulladékot

Magyarkanizsa községben folytatódik az akció

A magyarkanizsai önkormányzat által kezdeményezett elektronikai hulladékgyűjtő akció folyamatosan zajlik, szemmel láthatóan nagy sikerrel. Pénteken délelőtt két helyszínről is nagy mennyiségű, felhalmozódott, már használhatatlan tárgyat szállítottak el. A magánszemélyek az Idea bevásárlóközpont előtt adhatták le feleslegessé vált, elektromos berendezéseiket, melyek veszélyes hulladéknak számítanak. A Kanizsa Turizmus Kft., mely magába foglalja az Art Kávézót és az Art Garni Hotelt, szintén csatlakozott az akcióhoz és az udvaron ott is sorjáztak a tárgyak, melyeket előírás szerint a megfelelő módon és a kellő helyre vitték.

Tomin Zoran (Puskás Károly felvételei)

Tomin Zoran (Puskás Károly felvételei)

Tomin Zoran, a magyarkanizsai önkormányzat környezetvédelemmel megbízott tanácstagja helyszíni nyilatkozatában elmondta, hogy jó ötletnek bizonyult az akció.

– Örömünkre nagyon sokan csatlakoztak a gyűjtéshez. Büszkén mondhatom, hogy Magyarkanizsa község bizonyítja felelősségteljes hozzáállását és a lakosok folyamatosan hozzák az elektronikai hulladékot, melyet nem mindegy, hogy hová tesznek. Folytatni fogjuk az akciót, mert igény van rá, és fontos számunkra a polgárok biztonsága, környezettudatos hozzáállásuk pedig dicsérendő – fejtette ki a tanácstag.

Folyamatosan szállítják a hulladékot

Folyamatosan szállítják a hulladékot

A cégeknek is tartaniuk kell magukat az előírásokhoz, ezért nem mindegy, hogy a felhalmozódott elektromos tárgyak hol landolnak.

Velibor Vranić

Velibor Vranić

Velibor Vranić, a Kanizsa Turizmus Kft. Igazgatója kiemelte, hogy cégüknek kötelező a törvény szerint eljárni.

– Hasznos volt számunkra is ez az akció, melyben a nagyobb hulladékokat tudtuk átadni. A környezetünk számára is fontos lépés ez. Jelenleg mi mintegy 120 kilónyi tárgyat adtunk át, ugyanis tavaly és idén felújítások zajlottak nálunk, ezért volt mitől megszabadulni – mondta az igazgató.

A vállalkozások és a magánszemélyek folyamatosan részt vehetnek az akcióban Magyarkanizsa községben.