2024. április 26., péntek
SZABADKAI SPORTHÍREK

Két arany a súlyemelőlányoknak

A Spartacus súlyemelőnői két aranyérmet nyertek Zomborban a 20 és a 23 éven aluliak országos bajnokságán. A 20 évnél fiatalabbak között Faragó Renáta (81 kg), a 23 év alattiak között pedig Ines Hadžibegović (76 kg) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Aleksandra Gurinović (49 kg) révén egy negyedik hely is fűződik a szabadkai súlyemelők nevéhez.

A szabadkai súlyemelőlányok Tina Alijević és Nagy Csongor edzőkkel (A Spartacus Súlyemelőklub felvétele)

A szabadkai súlyemelőlányok Tina Alijević és Nagy Csongor edzőkkel (A Spartacus Súlyemelőklub felvétele)

Három érmet nyertek a Palicsi Evezősklub versenyzői a belgrádi Ada Ciganliján, a szerbiai kupa második futamán, ami az ifjúsági liga 2. fordulója is volt egyben. Aranyérmet a Bogosavljev Anna, Teodora Blagojević, Korhecz Boglárka, Arnold Réka alkotta serdülő négypárevezős egység nyert, Malatinszki Laura pionír egypárban és a Vladeta Mihajlović, Aleksa Neorčić alkotta pionír kétpárevezős egység a harmadik helyen végzett. A kedvezőtlen időjárás miatt a versenyt megszakították, így több palicsi érdekeltségű döntő elmaradt.

A Spartacus kézilabdázói bejutottak a Szuper B liga északi csoportja rájátszásának döntőjébe, miután az elődöntőben mindkét alkalommal 28:27-es győzelmet arattak a Smederevo felett. A döntőben a szabadkai csapat ellenfele az Ub együttese lesz. Az első meccset június elsején a szerbiai városban, a másodikat pedig vasárnap Szabadkán játsszák.

A férfi kosárlabda Szuperliga A csoportjának zárókörében a Spartacus 90:75-re győzött a Zlatibor vendégeként. Az OKK Beograd–FMP Železnik mérkőzést június elsején játsszák. A csoportból az első helyezett, vagy az OKK, vagy az FMP jut be az elődöntőbe, a Spartacus a csoport 3. helyén zárta az idényt. Mivel az I. ligában, az alapszakaszt követően a Kék Galambok a 2. helyen végeztek, így jogot szereztek az Adriai Liga másodosztályában való indulásra. A másik csoportból a Mega jutott be a négy közé, ahol a Partizan és a Crvena zvezda is bekapcsolódik a versengésbe.

Ivanjicán tartották meg az országos légpuskabajnokságot, melyen a Spartacus Sportlövőklub versenyzői öt érmet nyertek. Tavalyi címét megvédve, újra a dobogó legfelső fokára állhatott fel a Milica Ikić, Jelena Todorović, Sanja Sremački összetételű felnőtt női csapat, az Ikić, Sremački, Varga Nikolina alkotta juniorcsapat ezüstérmet nyert, míg egyéniben Ikić a felnőttek között arany-, a juniorok között bronzérmes lett, Todorović pedig a felnőttek mezőnyében ért el harmadik helyet.

A Spartacus kerékpározói Dunacsében a szerbiai kupa újabb futamán ültek nyeregbe. Az időfutamversenyen Vuk Trišić (10 km) a 2., Perčić Nikolina (6 km) a 3., Perčić Ivan (10 km) a 6., Nikola Vujković Lamić (10 km) pedig a 9. helyen végzett. Újvidéken rendezték meg a 23 éven aluliak országúti országos bajnokságát, melyen Mihajlo Bolić (105 km) a 10. helyen haladt át a célvonalon. A Vásárvárosok Kupáján a serdülők között (87,5 km) Trišić a 2., Perčić Ivan a 6. helyet szerezte meg.

Nyitókép: A szabadkai súlyemelőlányok Tina Alijević és Nagy Csongor edzőkkel (A Spartacus Súlyemelőklub felvétele)