2024. április 25., csütörtök

A kormány tárgyalásra hívja a gazdákat, a tejárért azonban nem garantál

A szerb kormány a gazdákkal folytatott megbeszéléseken többször is hangsúlyozta, hogy az egyetlen dolog, amit nem tud garantálni, az a tej ára, mert ez egyetlen termék árának esetében sem kivitelezhető, olvasható a kormány által kiadott közleményben.

Az N1 a közleményre vonatkozva azt írja, tekintettel arra, hogy a tiltakozó gazdák hangsúlyozzák, nem kérik a garantált tejárat, a szerb miniszterelnök bármikor felkeresheti őket, hogy folytassák az egyeztetést.

– Szerbia kormánya készen áll arra, hogy bármikor folytassa a megbeszélést minden olyan kérdésben, amely fontos a gazdák számára, és mélyen elkötelezett mindenki érdeke mellett – áll a közleményben, amelyet a Szerbiai Rádió és Televízió is nyilvánosságra hozott.

Mint ismeretes, két napja tüntetnek a mezőgazdasági termelők Szerbia-szerte, miután hétfőn a mezőgazdasági szövetségek képviselőinek nem sikerült megállapodniuk a kormánnyal a támogatások és a felvásárlási árak növeléséről.

Az Ana Brnabić kormányfővel folytatott hétfői egyeztetésről a gazdák elégedetlenül tértek vissza, a kormányfő ugyanis a nyolc követelésből csak egyre tudott biztató megoldást kínálni.

Nyitókép: Ótos András felvétele