2024. április 23., kedd

Ingyenes lehetőség az egész családnak

Családi szabadegyetem Magyarkanizsán

Már várják a családok jelentkezését arra a szabadegyetemre, melyet Magyarkanizsán szerveznek meg, és előreláthatóan számtalan jó programra lehet számítani. A budapesti székhelyű KárpátHáló Egyesület a magyarországi Tempus Közalapítvány támogatásával az ingyenes Családi Szabadegyetem ismeretterjesztő előadás-sorozatára Magyarkanizsán kerül sor, és ebből a községből várják a magyar ajkú családok tagjainak jelentkezését. A mintaprojekt célja a többgenerációs családi kapcsolatok erősítése, a hagyományok őrzése és átadása, a magyar nyelv őrzése, ápolása és a helyi magyar közösségek erősítése. A Családi Szabadegyetem kurzusai kétórás ismeretterjesztő előadásokból és azokhoz kapcsolódó gyakorlati foglalkozásokból állnak. A kurzusokon a jelentkező családok tagjai – nagyszülők, szülők és a 6–14 éves gyermekek ‒ együtt vesznek részt, együtt végzik el a gyakorlatokat. Így a közös élmények révén megerősödnek a családban a kapcsolatok, és azonosan értelmezhetővé válnak a családi közösség számára hasznos új ismeretek. A foglalkozásokat 2023. május 20-a és június 23-a között tartják, heti rendszerességgel, főként szombat délelőttönként.

Sarnyai Károly, a Cnesa igazgatója elmondta, hogy a heti rendszerességgel tartandó foglalkozáson a kurzusok hasznos ismereteket nyújtanak több téren: mindennapi életünk minősége, digitális írástudás, internethasználat, egészséges életmód, a zene világa, egy kulturális program közös megtekintése.

Az ismeretterjesztő előadásokat és a gyakorlati foglalkozásokat az adott témában jártas, magasan képzett magyarországi és helyi szakemberek tartják. A helyiek közül dr. Sarnyai Anikó, Pálfi Krisztián, Csányi Tamara és Gazdag Csaba tartanak majd interaktív foglalkozásokat.

A Családi Szabadegyetem foglalkozásainak helyszíne a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény. A jelentkezés feltétele pedig a magyar ajkú családok legalább két generációhoz tartozó, legalább három tagjának együttes jelentkezése.

További információ és jelentkezés Búzás Hedvignél a 063/545-028-as telefonszámon vagy az edukacija@cnesa.rs ímélcímen. 

Nyitókép: Szervezők