2024. április 26., péntek

Aszfaltozás és csatornázás Zentán

Kétszázötvenmillió dinár szilárd útburkolatra, húszmillió dinár csatornahálózat-építésre

Zenta község a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál 250 millió dinár értékben nyert támogatást útépítésre. A köztársasági minisztérium 20 millió dinárral támogatja a Kertek helyi közösség csatornahálózatának kiépítését, valamint a X. Green Future Fesztivál megszervezéséhez 2 millió 350 ezer dinárral járul hozzá.
Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere elmondta, hogy az idén 150 millió dinár értékben aszfaltoznak 10-11 utcát, 2024-ben pedig a fennmaradó 100 millió dinárból újabb utcák kapnak szilárd útburkolatot.
– Kedden aláírtuk a szerződést a Tartományi Nagyberuházási Igazgatósággal. Az aszfaltozást illetően hároméves periódusról van szó, amelyből a tavalyi évet sikeresen zártuk, ugyanis 100 millió dinár értékben aszfaltoztunk utcákat, és reméljük, hogy az idén és jövőre is hasonlóképpen jól haladunk. Nagyon örülünk, hogy az idei pályázat is sikeres lett, és nem áll le a már elkezdett útépítési folyamat. Ebben az évben a Miroslav Antić, a Zöld utca, a Dávid utca, a Svetozar Marković, a Szkopjei, a Mayer Ottmár, a Molnár Péter, a Nikšići, a Dimitrije Tucović utca fennmaradt része, a Lőwy testvérek harmadik szakasza, illetve a Városkörüli úttól a stadionig vezető útszakasz kap szilárd útburkolatot. Jövőre a Móricz Zsigmond, a Munkás, a Petar Gorčić, valamint a Nemanja utca és a Đorđe Dimitrov utca egy szakasza és a Goca Delčev kerül sorra. Fontos megjegyezni, hogy a Kertek helyi közösségben a csatornaépítés is folytatódik. Ami biztos, hogy a Móricz Zsigmond utcában kiépítik a csatornahálózatot, hiszen a következő évi tervek között szerepel az utca aszfaltozása. A munkálatok várhatóan 2-3 hónap múlva kezdődnek el, úgy az aszfaltozás, mint a csatornahálózat építése – mondta Czegledi Rudolf.
A polgármester hozzátette, hogy a Városkörüli úttól a stadionig vezető útszakasz aszfaltozására azért van szükség, mert még az idén elkezdődik a népkerti játszótér felújításának első része. Kiemelte, hogy a kék medencét is felújítják május végére, valamint az új ivókúttal is elkészülnek a nyár elejére.

Nyitókép: Gergely Árpád fotója