2024. április 26., péntek
NBA

Versenyben a Pelicans

Az alapszakasz hajrájában aranyat érő hármas győzelmi sorozatot hozott össze a legutóbb a Charlotte-ot verő New Orleans, amely ezzel a nyugati főcsoport utolsó harmadából egyenesen a playoffzóna küszöbére ért. A Pelicans a végig kézben tartott meccsen a zárónegyed eleji 11:0-s rohanással vitte dűlőre a dolgot, elsősorban annak köszönhetően, hogy öt játékosa is remekül játszott, és eljutott legalább 16-ig, a legjobb Brandon Ingram 30-11-10-es tripla duplát jegyzett. A keleti főcsoportban utolsó előtti Hornets számára nem okoz gondot az újabb pofon, hiszen a csapat célja az idén, hogy a liga négy legrosszabb gárdája közé kerüljön, ezzel a lehető legjobb statisztikai esélyt biztosítsa be magának a nyári játékosbörze-lottóra.

Ingram ennél a kosárnál egy pluszbüntetőt is kiharcolt (Fotó: Beta/AP)

Ingram ennél a kosárnál egy pluszbüntetőt is kiharcolt (Fotó: Beta/AP)

Kawhi Leonard 32 ponttal vitte sikerre a Clipperst a közvetlen rivális Oklahoma ellen. A Los Angeles-iek ezzel lépéselőnyre tettek szert a rájátszáshelyen, kettővel több diadalt számlálnak, mint a hetedik Minnesota, míg a Thunder a playinzóna sűrűjében van, ahol cikkünk írásának pillanatában négy gárda (New Orleans, Oklahoma, Dallas, LA Lakers) rendelkezik hajszálra azonos, 36/37-es mutatóval!

Az Euroligában életben tartotta matematikai esélyeit a negyeddöntőre a Crvena zvezda. Duško Ivanović csapata a második félidőben ellépett a tabellán előtte álló Baskoniától, és a négy triplát bedobó, 20 pontos Nemanja Nedović vezetésével győzött, amivel 13/17-re javította mérlegét.

NBA, alapszakasz: Orlando–New York 111:106, Brooklyn–Cleveland 114:116, New Orleans–Charlotte 115:96, LA Clippers–Oklahoma 127:105. Euroliga, 30. forduló: Crvena zvezda–Baskonia 74:63, Panathinaikosz–Barcelona 74:88, Alba–Efes 95:93, Asvel–Makkabi 67:85. Az élcsoport: Olimpiakosz (–1) 42, Real Madrid (–1) és Barcelona 40, Monaco (–1) 38 pont stb.

Nyitókép: Ingram ennél a kosárnál egy pluszbüntetőt is kiharcolt (Fotó: Beta/AP)