2024. április 19., péntek

Tanuljunk együtt!

A nagykikindai Fejős Klára Általános Iskolát egy kiemelt projektumba választották be

A Fejős Klára Általános Iskola az egyetlen nagykikindai általános iskola, melyet beválasztottak a Tanuljunk együtt! elnevezésű projektumba, melyet az oktatásügyi minisztérium és az UNICEF valósítanak meg a szerbiai európai uniós küldöttségnek a támogatásával. A differenciált oktatás megvalósításáról szóló továbbképzésre kétszáz hazai iskola kapott lehetőséget.

– A Fejős Klára Általános Iskola tanárai közül eddig tizenegyen fejezték be első körben a képzés első két részét, és még ennyi tanár kezdi el hamarosan ezt a tanfolyamot. Ily módon a tanári kar többsége elsajátítja a projektum módszereit, és ki lesz képezve arra, hogy a tanórákon alkalmazza a differenciált oktatást – hallottuk Csömöre Herminától, az intézmény igazgatójától.

A differenciált oktatás egy új oktatási módszert jelent, melynek keretében a tanulók több szabadságot kapnak a kreativitásuk, az érdeklődésük kifejezésére, és közös aktivitásokon, valamint kutatásokon keresztül önállóan találják meg a válaszokat a kérdésekre.

– Az ilyen módszer a közösségre helyezi a hangsúlyt. A differenciált oktatás alapvető célja, hogy motiválja a tanulókat, érdekesebbé tegye a tanórákat, felkeltse érdeklődésüket az aktív részvételre, képességeiknek megfelelően, hogy a tanulási folyamat könnyebb és eredményesebb legyen – mondta az intézményvezető, végül hozzátette, hogy arra számítanak, hogy az idei tanév végéig minden tanár el tudja sajátítani ezt a módszert, és ezzel az iskola egyedülállóvá válik Nagykikindán.

Nyitókép: A program már elkezdődött a nagykikindai Fejős Klára Általános Iskolában (Fotó: Fejős Klára Általános Iskola)