2022. június 29., szerda

Vajdaság/Zenta

Fotó: Hоrváth Zsolt

Tizenkettedszer is Mosolytenger!

Az előző évekhez hasonlóan az idén is a felhőtlen hangulat, a nevetés és természetesen a legkisebbek jegyében telt el a zentai Mosolytenger Gyermekfesztivál.

Vasárnap Mosolytenger

A Mosolytenger fesztivál vasárnap 14 órától 20 óráig várja a látogatókat a zentai Népkertben. A rendezvényen ezúttal is sok játékra, önfeledt szórakozásra és jókedvre számíthatnak a jelenlévők.

Minifánk és fagyi a Shaka kínálata (Horváth Attila felvétele)

Az édesség napos oldala

Akik kilátogattak a zentai Tiszavirág Fesztiválra, biztosan találkoztak a Shaka elnevezésű fagylalt- és minifánk-árusító büfékocsival és a benne lelkesen tevékenykedő fiatalokkal. Az átalakított...

Fotó: Facebook

Vízözön Zentán (is)

A kora délutáni órákban Zentát is elérte a felhőszakadás, amely a város több utcáját is ideiglenesen kisebb folyóvá változtatta át.

Kenyérgabonából nem lesz rekordtermés (Gergely Árpád felvétele)

Jó minőségű a kenyérgabona

A csapadékszegény tavasz nem kedvezett a gabonaféléknek, a szokásosnál hamarabb értek be a kalászok, ami egyben azt is jelenti, hogy nem várható rekordtermés kenyérgabonából.

Egy héten keresztül látogatható a képzőművészeti kiállítás (Fotó: Gergely Árpád)

Bolyais diákok kiállítása Zentán

Hétfőn este nyílt meg a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti szakos diákjainak tanévzáró kiállítása, melynek már hagyománya van a képzőművész-palánták körében. Immár...