2024. április 26., péntek

Vetélkedés közben barátkozás

Lezajlott a VaMaDisz újvidéki kvízsorozatának döntője

A Vajdasági Magyar Diákszövetség kedd este tartotta meg új programjának, a Lángész Kvíz második felvonásának záróestjét Újvidéken. A kvízsorozat keretében a benevezett csapatok három egymást követő kedd estén mérhették össze tudásukat különféle témakörökben. A vetélkedés mellett pedig nemcsak plusz tudásra tehettek szert, hanem össze is barátkozhattak a többi csapat tagjaival.

 – Második alkalommal került megszervezésre a Lángész kvízsorozatunk. Az idén sikerült tematikus esteket szervezni a fiataloknak. Az első forduló március 8-ára esett, a második március 15-ére, a finálét pedig most, március 22-én tartottuk meg. Ezeket az alkalmakat kihasználva március 8-án virággal kedveskedtünk a női versenyzőknek, valamint a kérdéskörbe is beleszőttünk nőnappal kapcsolatos kérdéseket. A március 15-ei esténken a forradalommal kapcsolatos kérdésekre helyeztük a hangsúlyt, illetve minden versenyző kapott egy kokárdát. A fináléra egy a Honfoglaló-játékra alapuló koncepciót találtunk ki. Annyi a különbség a hagyományos Honfoglalóval szemben, hogy vajdasági községek területeit lehet elfoglalni, ha helyes választ adnak a csapatok. Igyekeztünk mindenféle témakörből válogatni kérdéseket, hogy minél sokszínűbb legyen a játék – mondta Bognár Emese, a VaMaDisz aktivistája és a program fő szervezője. 

Bata Dórián négy fős csapatával nevezett be a kvízre. A csoport tetszését egyöntetűen a honfoglalós játék nyerte el.

– Jól összeállították a kérdésköröket. Én történelem szakos vagyok, így főként ebben a témakörben tudom erősíteni a csapatot. Rajtam kívül még egy történelem szakos van a csoportban, van egy mérnöknek tanuló csapattagunk, aki ért a fizikához és otthon van a filmes témákban. A negyedik tagunk pedig állatorvos. Szerintem sikerült egy jó csapatot összeállítanunk, ugyanis az első két körben az első helyen végeztünk, de a harmadik fordulót sajnos nem sikerült megnyernünk – mondta Dórián.

A versenyre öt, négy fős csapat nevezett be. Legjobbnak a Bodydouble nevű csapat bizonyult. A győztes csoport tagjai egy-egy egynapos belépőt kaptak az Exit fesztiválra, de a többi versenyzőt is kisebb ajándékokkal jutalmazták meg.

A diákszövetség szeretné folytatni a programsorozatot. Terveik szerint minden évben két kvízt tartanak majd, egyet a tavaszi szemeszterben, egyet pedig ősszel.