2024. április 19., péntek

Ingyenes tankönyvcsomagok

A nagykikindai község területén a 2022/2023-as iskolaév szeptemberétől négyszázötven elsős ül az iskolapadokba. Számukra az önkormányzat ingyenesen biztosítja a tankönyveket, ezzel is támogatva a szülőket, áll Nikola Lukač polgármester közleményében.

– Figyelembe véve, hogy az elsősök számára szükséges tankönyvcsomagok ára 7000 dinártól indul, az önkormányzat úgy döntött, hogy minden elsőbe induló diák számára jóváhagy egy 12 ezer dinár körüli összeget, melyből a szükséges tankönyveket és egyéb nélkülözhetetlen felszerelést próbálunk beszerezni. Reméljük, hogy mindez jelentősen enyhíti a háztartások és a szülők kiadásait – közölte a polgármester, majd hozzátette, hogy a helyi közösségek képviselőivel és az általános iskolák igazgatóival pénteken tárgyalt erről, akik támogatták a javaslatot.

– Szeretnénk, ha ez a támogatási rendszer hagyománnyá válna, de azt is, ha az iskola többi diákját is valamilyen módon támogatásban részesíthetnénk, tankönyvekkel, tanfelszerelésekkel. A közeljövőben ennek lehetőségét is szeretnénk megvizsgálni – tette hozzá a városelnök.

A népesedéspolitikai intézkedések ösztönzése érdekében az önkormányzat költségvetéséből valamivel több mint 5 millió dinárt különítettek el erre a célra.