2024. március 29., péntek

Területrendezési tervek az asztalon

Július 22-én, csütörtökön összeül a városi képviselő-testület, a napirendi pontok nagy többsége a területrendezési tervek módosításáról szól.
A területrendezési tervek módosításán kívül a Területrendezési és Lakhatási Tanács, valamint az Újvidéki Lakásügyi Ügynökség támogatta a szolidáris lakások további építését, és egy önkormányzati ingatlan használati jogának az engedélyezését a Business Incubator Kft. Novi Sad vállalatnak. A tanács döntéseit továbbítják a képviselő-testületnek, a tanácsnokok holnap döntenek az ügyben.

Ami a területrendezési tervek módosítását illeti, a következő városi területeken lesznek változtatások, és ezeket az övezeteket „széles körű felhasználásra” tartják majd ezután alkalmasnak. Ezek közé tartoznak: az Európa és a Lázár cár sugárutak, a Stražilovo, és a Žarko Zrenjanin utcák, a Mihajlo Pupin sugárút, a Zsidó és a Futaki utca, a Laza Nančić utca és az Európa sugárút déli részei, valamint a Kornelije Stanković utca és az ottani, vallási objektum közötti blokkok. A módosítások külön fejezete a város „új központi” részeinek változásait taglalja, ide tartozik a rendőrség épülete és annak környéke az I. Péter király sugárúton, valamint a Jovandić fivérek utca, továbbá a Futaki, a Hajduk Veljko utca, a Pirosi út és a Szabadkai utca és az Újtelepen a Brkić fivérek utcai rendőrállomás. Futakon a területrendezési terv módosításai a Rade Kondić, a Grmeči, a Zmaj és a Njegoš utcákat érintik – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

Az újvidéki képviselő-testület csütörtöki ülésén, nyári, a szokásosnál „lazább” témákról vitáznak és döntenek a tanácsnokok. Főleg területrendezési tervek módosításairól lesz szó

Az újvidéki képviselő-testület csütörtöki ülésén, nyári, a szokásosnál „lazább” témákról vitáznak és döntenek a tanácsnokok. Főleg területrendezési tervek módosításairól lesz szó

A tanács ülésén ezenkívül elfogadták három újabb területrendezési terv kidolgozásának a projektjét, amelyeknek köszönhetően a jövőben rendezhetik a Duna park és az ott lévő egészségház épületkomplexuma körüli területet, a Kis Limán (Mišić vajda utca 6.), valamint a Heréskertben a Hadži Ruvim, az Ilija Birčanin, a Branko Bajić és Veselin Masleša utcák környékét, illetve a Veselin Masleša és a Kopernikusz utcák kereszteződését.
A csütörtöki képviselő-testületi ülésen a felsoroltakon kívül a tanácsnokok megvitatják majd a kamenicai Livade 2, a veterniki temető, valamint Péterváradon az Alibegovac negyedet keresztülszelő út és a Zanos patak közötti rész területrendezési tervének a módosításait is.