2024. március 28., csütörtök

A síközpontok teljes látogatottsággal működnek

Kisić Tepavčević: Hazatérnek betegen és soron kívüli ellátást követelnek

A válságstáb pénteken elfogadott szigorítási javaslatai ellenére is nagy a téli üdülőhelyek látogatottsága, Kopaonikon például több mint 7000-ren síelnek, az üdülőhely kapacitásai beteltek – írja az RTS.

Mint ismeretes, a síközpontokban működő összes vendéglátóhelyen hétvégén kizárólag a szabadban szolgálhatják ki a vendégeket, míg a pályákon működő létesítményekben az ablakos kiszolgálás 14 óráig megengedett. A szigorítások kapcsán Darko Jovanović, a kopaoniki síközpont ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, a szigorításokkal együtt is zökkenőmentesen üzemeltetik a pályát. A megszokott munkaidővel tudnak működni és foganatosítottak minden óvintézkedést.

– Az idény kezdete óta megdupláztuk az ellenőrök számát, az összes ponton. Ellenőreinknek jogában áll eltávolítani a pályáról azokat, akik nem tartják be a biztonsági előírásokat. Olyan is előfordult, hogy valakinek emiatt elvették a síbérletét – nyilatkozta Jovanović.

Figyelmeztető jellegű szigorítások

A hétvégén érvénybe lépő szigorításokat figyelmeztetésnek szánta a válságstáb, valahogy fel kell hívni a figyelmet a vírusra, amely még nagyon is jelen van – nyilatkozta Darija Kisić Tepavčević munkaügyi miniszter. Hozzátette, ő maga úgy gondolja, nem elég csak a hétvégén szigorítani.

– A jelenlegi helyzet már régen túlnőtt az egészségügyi hatáskörön, végső ideje, hogy megállítsuk a fertőzést. Elég-e ehhez két nap szigorítás? Nem lenne elég 20, de 220 sem – taglalta Kisić Tepavčević a Prva televízió műsorában.

A síközpontokban uralkodó helyzetről szólva elégedetlenségét fejezte ki, amiért egyesek onnan betegen hazatérve azonnal, és soron kívül követelik a kórházi ellátást.

Aki telelni megy, annak tisztában kell lennie azzal, hogy nem engedheti el magát úgy, mint előző években – hangsúlyozta az egészségügyi válságstáb tagja. Emlékeztetett, az egészségügyi személyzet kimerült és hiányos, hisz közülük is sokan, több mint 600-an pozitívak.

Azt is elmondta, megérti, hogy az emberek vágynak egymás társaságára és az ünneplésre, de sokan fognak nagy árat fizetni az egyének felelőtlen viselkedéséért.