2021. január 19., kedd

Tanteremben és távoktatással

A szeptemberi modell szerint folytatódhat hétfőn a második félév a szerbiai oktatási intézményekben

A szerbiai általános és középiskolákban hétfőn, január 18-án veszi kezdetét a második félév. A tanítás a szeptember 1-jétől, vagyis az előző félévtől használt modell alapján folytatódik. Az oktatásügyi minisztérium tegnap eljuttatta az iskoláknak az erről szóló értesítést, valamint továbbította a tanítás megszervezésével kapcsolatos útmutatót, amelyet az intézmények a szeptemberi tanévkezdés előtt már megkaptak.
Az oktatásügyi minisztérium még a tanév kezdete előtt kidolgozta az általános és a középiskolai oktatás megszervezésével kapcsolatos modelleket és almodelleket, amelyeket a szerbiai válságstáb augusztus 11-jén hagyott jóvá – emlékeztet közleményében az oktatásügyi minisztérium.
A most kapott útmutató alapján az általános iskola alsó tagozatos diákjai továbbra is az iskolában követhetik végig az órákat. A tanítók az első félévhez hasonlóan kisebb csoportokban dolgoznak majd a tanulókkal. A felsősök felváltva az iskolában és a távoktatásban vesznek részt az órákon. A tanárok az első félév kezdetéhez hasonlóan kisebb létszámú csoportokkal dolgoznak a tanteremben.
A középiskolákra is érvényes a szeptemberi modell. Eszerint a diákok egyik héten az iskolában, a másik héten otthonról követhetik az órákat. Az útmutató az oktatási minisztérium honlapján, a www.mpn.gov.rs címen érhető el.