2024. április 24., szerda

A gyógyfürdő napja Magyarkanizsán

Fennállásának 104. évfordulóján, mint minden évben ilyenkor, pénteken is megünnepelték a gyógyfürdő napját Magyarkanizsán. Ez alkalommal olyan eminens vendég jelenlétében, mint Ivan Đoković tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár.

Az objektumban megtekintették a nemrégiben befejeződött munkálatokat, melyről az igazgatónő, dr. Slobodanka Drndarski számolt be.

– Az idén egy jelentős beruházás végére sikerült pontot tennünk. Ez a medencék melletti területek felújítását jelenti. Ehhez a kereskedelmi és idegenforgalmi minisztérium 10 millió dinárral, a fürdő pedig 14 millióval járult hozzá. Arra törekedtünk, hogy az átlagfelhasználók mellett tekintettel legyünk a mozgássérültekre, a kisgyermekekre és anyukáikra is.

A jövőt illető tervekről az igazgatónő emondta, folyamatosan dolgoznak és már több kidolgozott projektumuk van, mint például a sárblokk második fázisának kivitelezése vagy a vizesblokk teljes felújítása. Természetesen szeretnék, ha végre  egy nyitott medencéjük is lenne.

A magyarkanizsai gyógyfürdőben a természeti adottságok megvannak, hiszen ott a gyógysár és a gyógyvíz. Alkalmazási lehetőségeiket ki kell használni. Ezt meg is teszik a távolabbi vidékekről érkező fizetős vendégek, de a beutalt gyógykezelésre várók is.

Ivan Đoković titkár kifejezte abbéli véleményét, hogy a tartomány fontosnak tartja az effajta létesítményeket, és igyekszik megadni minden lehető támogatást.