2024. március 29., péntek

Árverésen a bankok ingatlanjai

A Szerbiai Letétbiztosító Ügynökség 11 hazai, csődeljárásban levő bank ingatlanjának eladását hirdette meg tegnap.

Áruba bocsátották a Beobanka, az Astra Bank, az Univerzal Bank, a Borska banka, az Agrobank, a Nova Agrobanka, az MB Union Bank, az Invest Bank, a Raj Bank, a belgrádi Gazdasági Bank és a Vajdasági Fejlesztési Bank tőkéjének egy részét.

A felkínált ingatlanok között ügyviteli épületek, lakások, erdők, gyümölcsösök, hűtőházak találhatók, de a Belgrádi Kikötő területén egy raktárhelyiség és üzlethelyiség is, amelynek kikiáltási ára 1,7 millió dinár.

A Politika napilapban megjelentetett hirdetés szerint az árverésen való részvételi jog megszerzéséhez letét szükséges, mégpedig a megcélzott ingatlan kezdeti árának tíz százaléka. A borítékolt ajánlatok szeptember 25-éig nyújthatók be.

Az egyik legértékesebb ingatlan az Univerzal Bank tulajdonában van, kezdőára mintegy kilencmillió euró. Áruba bocsátják a bank Belgrád központjában levő központi, mintegy 1000 négyzetméternyi belterületű épületét is 1,1 millió eurós kezdeti áron.

Az Astra Bank tulajdonában levő belgrádi lakások, üzlethelyiségek is dobra kerülnek, együttesen 1,9 millió eurós kikiáltási áron.

A Nova Agrobanka árverésre szánt ingatlanjai mintegy hárommillió eurót érnek, az egyik legértékesebb a Mionica hűtőház, melynek 900 000 euró a kezdeti ára.