2024. május 20., hétfő
IZBORI 2023

Ekonomski razvoj i investicije u obrazovanje

Funkcioneri Saveza vojvođanskih Mađara posetili su Adu i Mohol

Balint Juhas, predsednik Izvršnog odbora Saveza vojvođanskih Mađara je sa delegacijom SVM-a posetio osnovne škole „Novak Radonić” u Moholu i „Čeh Karolj” u Adi, a zatim se susreo sa preduzetnicima u Adi.

Balint Juhas je na sastanku istakao da SVM podržava privredni razvoj i investicije u obrazovanje u opštini Ada, za nastavak kojih je zatražio podršku birača na izborima 17. decembra, kako bi stranka imala jaku parlamentarnu zastupljenost kako u republičkoj, tako i u pokrajinskoj skupštini.

– Opština Ada je uporište preduzetnika i preduzeća, a za to je u velikoj meri zaslužan SVM. Skoro 1.100 projekata podržanih našim programom ekonomskog razvoja rezultiralo je investicijama od blizu 29 miliona evra sa 13,5 miliona evra bespovratnih sredstava, a više od 200 preduzetnika i više od 700 poljoprivrednika su korisnici ovh sredstava. Pored toga, kupljeno je 85 seoskih kuća i nekretnina pogodnih za poljoprivredu. Pokrenuto je više od pedeset poslovnih poduhvata i realizovano je više od dvadesetak kapitalnih investicija. Praktično smo napunili industrijski park Ada-Mohol. 17. decembra odlučujemo da li ćemo nastaviti ovim putem ili ćemo okrenuti leđa ovim rezultatima. Snažna pokrajinska i republička frakcija SVM-a, kao i parlamentarno zastupanje su garancija za nastavak, naglasio je Balint Juhas.

– Osnovne škole u Moholu i Adi u opštini Ada pohađa skoro hiljadu učenika. Iz pokrajinskih sredstava realizovane su investicije od oko 50 miliona dinara. Završena je ili je u toku sanacija mokrog čvora, uvođenje grejanja, sanacija oštećene krovne konstrukcije, opremanje učionica. Poseban je blagoslov što možemo doprineti razvoju naše zajednice služeći usponu zemlje u kojoj živimo, izjavio je predsednik izvršnog odbora SVM-a.

Nyitókép: (Foto: Žolt Činčik)