2024. március 4., hétfő

Nyíltan az unió jövőjéről

A cikkhez tartozó képgalériát ITT tekinthetik meg.

Bóka János, Magyarország európai uniós ügyekért felelős minisztere ma az újvidéki Európa Kollégiumban tett látogatást., ahol az intézmény igazgatója a Snejder Sára Ildikó vezette körbe.

A látogatáson jelen volt dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke, Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke, Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke, Vicsek Annamária oktatási államtitkár, Fremond Árpád, az MNT elnöke, Szakállas Zsolt, a Tartományi Kormány alelnöke, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi-nemzeti közösségi titkár és Deli Andor európai parlamenti képviselő.

– Rendkívül fontos, hogy az európai ügyekkel megbízott miniszter, Magyarország kormányának képviselője itt van körünkben. Megállapítást nyert, hogy egyrészről a megbékélés, másrészről a két ország közötti kiváló kapcsolatok, valamint Magyarország Szerbiának nyújtott támogatása az európai uniós úton nem valósulhat meg a Vajdasági Magyar Szövetség részvétele nélkül. Ugyanakkor dicsekedtünk, megmutattuk azt a rendkívül fontos épületet, az Európa Kollégiumot, amely szinte 400 egyetemista otthona. A miniszter úrral nyíltan, őszintén beszélgethettünk az unió jövőjéről, a magyar soros elnökségről, amely a következő év második felében vár bennünket, illetve arról, hogy Szerbia és a Nyugat-Balkán mikor válhat az EU tagjává – mondta el Kovács Elvira.

 

 

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban megtartott regionális lakossági fórumon, mely keretében bemutatkoztak az óbecsei, szenttamási, temerini, újvidéki, belgrádi és szerémségi képviselőjelöltek. Közöttük Kormányos László, Pintér Anna-Mária, Molnár Viktor, Kabók Roland, Lálity Urbán Emese, Kiss Gyula, Madarász Áron, Mackó Zsuzsanna, Pál Viktor, Csorba Csaba, Bagi Ferenc, Sörös Andor, Bájity Borisz, Szakállas Zsolt, Korponai Lívia, K. Ökrész Viktor, Fehér Szabolcs, Fremond Árpád, Rigó Pál Zsófia és Sárközi István.

Nyitókép: Ótos András felvétele