2024. július 16., kedd
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Üzembővítési tervek Zomborban

Sandra Božić, a tartományi kormány alelnöke és Luca Gori, Olaszország szerbiai nagykövete tegnap meglátogatta a Fratelli Rossi Shoes olasz lábbeligyár zombori üzemét. A delegációnak bemutatták a gyár működését, a termelés további javításának terveit, valamint a munkakörülményeket.

Božić köszönetét fejezte ki a társaság vezetésének azért, hogy hozzájárultak Zombor város és Vajdaság Autonóm Tartomány fejlődéséhez, valamint a Szerbia befektetésre alkalmas országként való népszerűsítéséért. Az alelnök hangsúlyozta, hogy a vállalatnál a munkakörülmények a legmagasabb európai normáknak felelnek meg, és mint ilyen, a jó üzlet példája Szerbiában. Olaszország szerbiai nagykövete megjegyezte, Zombor a szerbiai olasz jelenlét szempontjából nagyon fontos területet képvisel. 

– Az országban tevékenykedő cégeink 100 millió euró feletti árbevétellel rendelkeznek. Szerbiában különböző vállalatokkal lehet találkozni, a nagy gyártócsoportokon keresztül, mint a Ferrero, egészen a mezőgazdasággal, a textilgyártással, a gépgyártással, valamint a hulladékgazdálkodással foglalkozó közép- és kisvállalkozásokig  – mondta az olasz nagykövet.

A Fratelli Rossi Shoes cég 600 dolgozót foglalkoztat, és az üzembővítési tervek szerint további 200 munkást fognak felvenni. Az üzem bejárásán részt vett Romano Rossi, a vállalt igazgatója, valamint Antonio Ratković Zombor polgármestere is.