2024. június 21., péntek

Antikvitásfórum volt Zentán

A hétvégén Zentán megtartották az I. Antikvitásfórumot a Pro Scientia Naturae Alapítvány épületében. Az esemény főszervezője a VMSZ Nyugdíjas Foruma és a VMSZ Ifjúsági Fóruma volt. A kiállításon fém- és papírpénzek, jelvények, kitüntetések, kitűzők, posta- és okmánybélyegek, levelezőlapok, telefonkártyák, minikönyvek, valamint a helyi nyugdíjas kézművesek és festők munkái voltak láthatóak.
A rendezvényt hivatalosan Rácz Szabó Márta, a VMSZ Nyugdíjas Fórumának elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy olyan összejövetelt szerettek volna létrehozni, amelyre Zentán eddig nem volt példa.
– Hosszas gondolkodás után arra jutottunk, hogy egy olyan kiállítást szervezünk meg, ahol a lakosok bemutathatják szabadidős foglalkozásukat. Reméljük, ebből hagyomány válik a közösségünkben – fogalmazott Rácz Szabó Márta.
Homolya Ákos, a zentai VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke lapunknak elmondta, hogy igény mutatkozott egy ilyen kiállítás megszervezésére.
– Különféle témákban összesen 24–25 fő állította ki a munkáját, illetve gyűjteményét. A helyiek arra helyezték a hangsúlyt, hogy bemutassák, mivel foglalkoznak. Számunkra is egy kiváló lehetőség ez, hiszen most felmérjük, mekkora érdeklődés mutatkozik az ilyen rendezvényekre. A kiállítók számából arra következtetünk, hogy van jövője. Igyekezni fogunk mindenkinek lehetőséget adni, várhatóan külön kiállítást kapnak a festők, a kézművesek és a gyűjtők, mindemellett akár egy jelentős történelmi eseményre emlékezve is megszervezhető a kiállítás – mondta Homolya Ákos.
Az eseményen jelen volt Burány Hajnalka, a VMSZ Zenta községi szervezetének elnöke és Sztantity Szebasztián, a VMSZ zentai helyi szervezetének elnöke.

Nyitókép: Az I. Antikvitás Fórumon bemutatkoztak a helyi gyűjtők, kézművesek és nyugdíjas festők (Gergely Árpád felvétele)