2024. április 24., szerda

Fánkot rajzoltak a gyerekek

A kevi Móra Tehetségpont rajzpályázatára 106 munka érkezett

A kevi Móra Tehetségpont Kreatív fánk elnevezésű rajzpályázatára beküldött munkákból kiállítást állítottak össze a szervezők. Az ünnepélyes megnyitóra és díjátadóra a zentai Alkotóházban került sor hétfő délután. Perpauer Attila, a Tömörkény István Általános Iskola kevi kihelyezett tagozatának tanára elmondta, hogy a rajzpályázatra 106 munka érkezett be Vajdaságból és Magyarországról.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

– Három kategóriában hirdettük meg a pályázatot. Az egyik kategóriában indultak az első és második osztályosok, egy másikban a harmadik és negyedik osztályosok és egy külön kategóriában a felsős tanulók. A kisebbektől főleg rajz feladatokat vártunk, a felsősöktől pedig inkább kutatómunkát. Lehetett magát a farsangi fánkot is elkészíteni, vagy a farsangi mulatságot bemutatni stb. Az alkotásoknál leginkább a kreatív munkát jutalmaztuk. A díjazott gyerekek tanfelszerelést és egy kis édességet kaptak ajándékba – mondta Perpauer Attila.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

Juhász Hanna, a Thurzó Lajos Általános Iskola tanulója is készített munkát a rajzpályázatra. Elmondta, hogy pasztell krétával készítette a rajzát és nagyon igyekezett, hogy szép legyen a munkája.

– Már máskor is vettem részt rajzpályázaton, így nem volt olyan nehéz a feladat. Szeretek embereket rajzolni és ennek köszönhetően ez a munka kicsit könnyebb volt – mondta a tanuló.

 

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele