2024. április 12., péntek

Megbénult a forgalom a belvárosban

A fémkeret csattogása előrevetítette a mostani káoszt, egyértelmű volt, hogy hamarosan ismét dugókon kell majd keresztültörnünk magunkat. A Jovan Subotić és a Masaryk utca kereszteződését nemrégiben, tavaly újították fel teljességében, a Mihajlo Pupin sugárút újraaszfaltozásának folytatásában a Szerb Nemzeti Színház és az Újvidéki Színház előtti útszakaszokat is rekonstruálták. Ez lehetővé tette a korábbinál gyorsabb és biztonságosabb áthaladást, a szóban forgó útkereszteződés „dinamikája” érezhetően erősödött.

Erre közlekedik az 1-es, a 3-as, az 5-ös és a 8-as városi busz, zöld hullámban gyakran akkora sebességgel, hogy a jelzőlámpánál várakozó gyalogosok kénytelenek hátralépni. A közelben lévő gimnázium és a belváros szívébe vezető Njegoš utca csatlakozása miatt kimondottan tömeges és veszélyes útkereszteződéssé vált ez a pont, többször is láttunk már itt mentőautót és sérült gyalogosokat, kerékpárosokat…

A Miletić utcából az autósok most nem kanyarodhatnak balra, a Bojović vajda utcából pedig jobbra. A városi buszok kerülőutakon szállítják utasaikat. A munkások tegnap már aszfalttal körbeöntötték az új betonkeretet, erre jön majd a felső aszfaltréteg. Az illetékesek bejelentése szerint ez a forgalomkorlátozás február 19-éig lesz érvényben, de ismerve az ilyen jellegű munkálatok ütemét, feltételezhetjük, hogy már holnap megnyitják a forgalom előtt az útszakaszt.

 

Nyitókép: Szeli Balázs felvétele