2024. július 21., vasárnap

Ötven vállalat kínált munkahelyet

Az Újvidéki Vásáron megtartott 31. Állásbörzén csaknem 50 vállalat kínált több mint 800 munkahelyet, amelyek iránt nagy volt az érdeklődés.

Az újvidéki önkormányzat és a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat által megszervezett állásbörzén a legtöbb munkahelyet a kereskedelem, az IT-szektor és az adminisztráció szférájában kínáltak, de keresettek az építészmérnökök, a technológusok és a tanítók is. Fontos megjegyezni, hogy az idegen nyelvek ismeretét majdnem minden vállalatnál követelményként tüntették fel.

Az újvidéki állásbörzéken minden negyedik munkakereső látogató álláshoz jut (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Az újvidéki állásbörzéken minden negyedik munkakereső látogató álláshoz jut (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A felsoroltakon kívül a vállalatok sofőröknek, fodrászoknak és henteseknek is kínáltak állást. Đurđina Mačak, a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat újvidéki kirendeltségének a sajtószóvivője elmondta, elégedettséggel tölti el, hogy két év után újra megtarthatták az Állásbörzét, amelyen főként újvidéki, valamint a környékbeli településeken működő vállalatok vettek részt.

– Reméljük, hogy az idei Állásbörze nagymértékben hozzájárult az foglalkoztatás növekedéséhez, és hogy mindenki elégedett: a munkát kereső személyek és a vállalatok is – mondta Mačak.

Hozzátette: minden eddigi állásbörzét úgy szerveztek, hogy a mozgássérülteknek is lehetőségük legyen munkát találni, az idei rendezvényen 10 ilyen állást kínáltak fel a foglalkoztatók. Elmondta, az állásbörzéket átlagban 2000 érdeklődő látogatja meg, és minden negyedik sikerrel jár, magyarán a látogatók egynegyedének sikerül munkát találnia ezeken.

– A jövőben is megszervezzük az Állásbörzét, az idén még egyet tervezünk, hiszen a rendezvények nagyon sikeresnek bizonyultak a foglalkoztatási ráta növekedésének tekintetében – magyarázta Mačak.

A Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat legfrissebb adatai szerint február végén Újvidéken 13.239 munkanélküli személyt jegyeztek, ami az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 5 százalékos csökkenést jelent. A munkanélküli személyek 60 százaléka nő.