2024. július 16., kedd

Sakk, sport, programozás

Nyári táborok a Th!nk Oktatási Központban

A szabadkai Th!nk Oktatási Központ és a Logiscool Nemzetközi Programozó Iskola az idén is színvonalas nyári táborokkal örvendezteti meg a gyerekeket. Az intézmények a 7 és 18 év közötti tanulni és szórakozni vágyó gyerekeket színes programokkal várják. Minderről Rózsa Zsombor, a Th!nk Oktatási Központ igazgatója informálta lapunkat.

– A múlt nyáron óriási sikert aratott a Sakktivity játékos sakkvetélkedő nyári tábor változata, amely minden időpontban teltházzal futott. Ez a tábor lehetővé teszi a táborozóknak, hogy mélyrehatóan megismerjék a sakkot és annak történelmi változatait, valamint részt vegyenek a Sakktivity izgalmas játékaiban. Az idei nyáron a Sakktivity tábor két változatban lesz elérhető, így minden gyermek megtalálhatja a számára legmegfelelőbb programot. A Win The Olympics!, vagyis Nyerd meg az Olimpiát! nevű játékos sporttábor, húsz olimpiai sportág izgalmas világába kalauzolja el a gyerekeket. A táborban részt vevők nemcsak versenyeznek és játszanak, hanem fejlesztik mozgáskoordinációs képességeiket is. Emellett a helyes táplálkozásról és az egészséges életvitelről, valamint az olimpiai játékok történetéről is értékes ismereteket szereznek. A tábort Subotić Jelena olimpikonsportoló vezeti, de a tábor során más neves sportolók és szakemberek is foglalkozni fognak a gyerekekkel. A tábor magyar és szerb nyelven zajlik. Csodálatos alkotói világba tekinthetnek be a gyerekek a Picasso’s Playground képzőművészeti táborunk révén! Evetović Nóra akadémikus festőművésznő irányításával egy új, izgalmas világba kalandozhatnak a gyerekek, ahol többek között Picasso művészetének és művészeti korszakainak varázslatos rejtelmeit fedezhetik fel. A tábor célja, hogy a gyerekek szabadon kibontakoztathassák fantáziájukat és kreativitásukat, miközben szórakoztató és tanulságos művészeti élményekkel gazdagodnak – tudtuk meg Rózsa Zsombortól.

A tudományokat és a kutatást kedvelő gyerekeket a Heuréka! tábor várja. A résztvevők a biológia, fizika, kémia, matematika és a csillagászat titkait igyekeznek feltárni. A táborba 9–14 éves gyerekeket várnak.

A számítógépes játékok szerelmeseit, illetve a programozás iránt nyitott gyerekek előtt is több tábor áll nyitva.

– A Logiscool kínálatában a 7–14 éves gyerekek számára az idén is elérhető lesz három népszerű Minecraft-tábor. A Minecraft City of Heroes tábor résztvevői felépíthetik a jövő városát. A Minecraft Mars Mission táborban a gyerekek űrutazásra indulnak, amely során gyarmatosítani fogják a Mars bolygót, ahol saját űrbázist építhetnek. A Minecraft témában a 10–14 éves gyerekek számára egy új, magasabb szintű táborprogram is elérhető, a Minecraft Pro, amely keretében a játék professzionális szintű elsajátítása történik. Napjainkban a Roblox az egyik legnépszerűbb videójáték, amely tökéletes platformot biztosít a gyerekek számára, hogy tanuljanak és alkossanak. A Roblox Studio lehetőséget teremt arra, hogy bármilyen játékot megalkossanak, amit csak el tudnak képzelni, az izgalmas autóversenyektől kezdve a kockázatos akadálypályákon át a trükkös rejtvényekig. A táborozók megtanulják használni a Roblox Studio eszköztárát, és egy általuk jól ismert környezetben ismerkednek meg a játékkészítés alapjaival. Emellett az online tartalomgyártás csodálatos világába is betekintést nyújtunk a YouTube Studio táborban, amelynek résztvevői megtanulják a videóvágás és a hangszerkesztés alapjait, valamint kipróbálhatják a legmenőbb online műfajokat. Szó lesz még emellett a netes trollkodásról, az internetbiztonságról, és a vlogolás jogi hátteréről – fogalmazott Rózsa Zsombor, aki emellett arról is szót ejtett, hogy egy külön táborban foglalkoznak a mesterséges intelligenciával való alkotással, valamint a japán anime világgal és kalandjáték-készítéssel is.

A foglalkozásokat június 24-e és augusztus 9-e között tartják. A részletekről az oktatási központ

Facebook- és Instagram-oldalán, a 069/625-453-as telefonszámon, a think.edu.hub.subotica@gmail.com e-mail-címen, valamint személyesen a Th!nk
székházában tájékozódhatnak az érdeklődők.

Nyitókép: forrás: Th!nk Oktatási Központ