2024. június 14., péntek
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Közösségépítés Kelebián

Hétfő este pünkösdi ünnepi műsort tartottak a kelebiai Márton Áron Közösségi Ház udvarán. A rendezvényen a helybeliek és több szabadkai intézmény képviselői is felléptek. Az ünnepség elején ft. Paskó Csaba plébános, a rendezvényt szervező Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület vezetője köszöntötte az egybegyűlteket.
– A vallás összeköt bennünket, és a nagy vallási ünnepek kapcsán van néhány kiemelt ünnepségünk a plébánián. Bízom benne, hogy a pünkösdhétfők megünnepléséből is hagyományt tudunk teremteni, ehhez minden feltétel adott. Az egyesület 2015-ben jött létre, és megannyi támogatást kapott, aminek hála jelen vagyunk a társadalomban, és dolgozunk a közösség építésén – fogalmazott Paskó Csaba.
A rendezvényen dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke, a párt szabadkai listavezetője is üdvözölte a jelenlévőket.
– Köszönettel tartozunk Paskó Csaba atyának, aki életre hívta ezt a rendezvényt, és közösen tudunk ünnepelni, és együtt tudjuk építeni a közösséget. Mindannyian azon dolgozunk, hogy két hét múlva vasárnap minél jobb választási eredményt érjünk el, és ez nemcsak a VMSZ-ről szól, nem pártpolitikai ügy, hanem egy nemzeti ügy, és arról szól, hogy mi, szabadkaiak megmutatjuk-e összetartozásunkat, összefogásunkat, erőnket, azt, hogy bizony ha kevesebben is, de itt vagyunk, és számolni kell velünk – mondta Pásztor Bálint, aki hangsúlyozta, hogy a VMSZ az elmúlt években elért egyik legnagyobb eredménye az, hogy az illegális migránsok eltűntek Kelebiáról is.

Nyitókép: Benedek Miklós felvétele