2024. június 13., csütörtök
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Teniszpálya épül Hajdújáráson

A falusiak is megérdemlik, hogy ún. úri sportot űzzenek – mondta dr. Pásztor Bálint

Hajdújáráson tudvalevőleg nagy népszerűségnek örvend a sport, legyen szó fociról vagy épp súlyemelésről, ehhez pedig nemsokára a tenisz is csatlakozhat, hiszen elkezdődtek a helyi teniszpálya építési munkálatai. Nagy gépek tették le hozzá az alapokat szombaton, erre az alkalomra pedig szép számban összejöttek a hajdújárásiak, de ahogyan azt Lajkó Ágnestől, a VMSZ hajdújárási helyi szervezetének tagjától, szabadkai képviselőjelöltjétől megtudhattuk, a környező településekről, valamint Szabadkáról is érkeztek segíteni akarók, hogy részt vegyenek a munkálatokban, takarítsanak, lomtalanítsanak a pályák körül.

Az esemény kapcsán Sövény Rudolf, a hajdújárási helyi közösség elnöke, a VMSZ szabadkai képviselőjelöltje azt hangsúlyozta egyebek közt, hogy sok mindent sikerült önerőből, közösségi összefogással elérniük:

– Hajdújárás egy sportszerető közeg. Ismert a Vinogradar fociklubról, a súlyemelésről, a sporttevékenységet pedig tovább bővítjük. Teniszpályát álmodtunk meg és azt kezdjük építeni. Fontosnak tartom elmondani, hogy nagy szükség van az önkormányzati jelenlétre. Sokat köszönhetünk a VMSZ-nek, a több mint 120 gyermeket számláló fociklubunkat és a súlyemelőinket illetően is, akik szintén nagy támogatást kapnak és így tudnak nagy eredményeket elérni. A teniszpálya egy új álom, és ha az emberek jól döntenek, jól szavaznak, akkor ez is teljesülni fog, mint a műfüves pálya vagy akármelyik más sportberuházás Hajdújáráson – hallottuk Sövény Rudolftól.

Teniski teren u Hajdukovu se sprema (Fotografija Natalije Kiš)

Készül a hajdújárási teniszpálya (Kiss Natália felvétele)

A munkálatokat mások mellett dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke, szabadkai listavezetője is megtekintette:

– A hajdújárásiak lakossági összefogásból is hatalmas eredményeket tudnak elérni. Ez mondható el a műfüves focipályáról is, amely teljes mértékben ily módon jött létre, holott nem egy olcsó projektumról van szó. Emellett azonban igyekeznek élni a pályázati lehetőségekkel, önkormányzati vagy EU-s szinten is. A világítás a fő pályánál IPA-pályázatból valósult meg, majd pedig öltözők kialakítására és edzőképzésre nyertek IPA-pályázatot. A legújabb beruházás a teniszpálya. A teniszről gyakran azt tartják, hogy úri sport, a kis települések lakosainak szinte elérhetetlen, de azt gondolom teljesen normális az, hogy a falvakban élők is teniszeznének. A falusiak is megérdemlik, hogy ún. úri sportot űzzenek, a hajdújárásaikban pedig volt akkora bátorság, hogy belefogjanak ebbe a nagy projektumba. Az is nagyon fontos, hogy olyan sportok fejlesztésén is dolgoznak, amelyek némileg háttérbe szorulnak, mint amilyen a súlyemelés, és ennek meg is van az eredménye – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

Nyitókép: Sövény Rudolf Hajdújárás sportérdemeiről számolt be (Kiss Natália felvétele)