2024. április 20., szombat

Megnyílt a Huszár Lángos sütöde

Pénteken megnyitott a sokak által ismert és várt Huszár Lángos sütöde. A vásárokon és fesztiválokon szereplő lángosozó állandó helyen vetett horgonyt a Strossmayer utca elején található bódéban. A megnyitó a hideg idő ellenére népszerű volt, a házigazdák az aperitif italok mellett kávéval, üdítővel és kóstolóval várták vendégeiket. Huszár Krisztián, a Huszár Lángos tulajdonosa elmondta, hogy vándor standjukkal továbbra is jelen lesznek a fesztiválokon és egyéb eseményeken.
– Nagyon sok vásárlónk kérte, hogy nyissunk egy állandó helyet, ahová mindennap el tudnak jönni lángost venni, így nem kell várniuk a vásárok vagy ünnepségek rendezvényeire. Ennek apropóján kezdtük el tavaly ennek megvalósítását, amely most ért célba. 8 és 22 óra között tartunk nyitva, a vasárnap pedig szünnap. A kínálat megnőtt, a sütödében tizenhatféle lángossal tudunk szolgálni. Van teljes kiőrlésű lisztből készült, valamint a hagyományos sós mellett fokhagymás, sajtos-tejfölös és a már megszokottak. Újdonság a csirkehúsos, kolbászos, bolognai mártásos és sajtos, és kapható görög salátával és feta sajttal is. Édes lángos is vásárolható – mondta a tulajdonos.
A kínálatban szerepel a sütöde nevét viselő Huszár vajdasági füstölt mix, amire kolbászt, füstölt szalonnát és füstölt nyakkarajt tesznek, így gazdagítva a lángos ízét. A tulajdonos elmondta, hogy az ő általuk kevert tészta eredeti magyar recept alapján készül, amely ropogósabb, ám kevésbé zsíros.

Nyitókép: Molnár Edvárd felvétele