2024. június 21., péntek
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Több képviselővel komolyabb erőt képviselhetnénk

Tanók Tamás a magyarcsernyei magyar érdekképviseletet erősítené

Tanók Tamás, a VMSZ Magyarcsernyei Községi Szervezetének elnöke és listavezetője 1986. április 4-én született Nagybecskereken. Az általános iskolát Magyarcsernyén, a közgazdasági szakközépiskolát Nagybecskereken, a főiskolát pedig Nagykikindán fejezte be gyáripari szakmenedzser szakon. Először falugazdászként dolgozott Magyarcsernyén, majd ezt követően egy évig a községi elnök segédjeként tevékenykedett. 2016-tól kezdve a magyarcsernyei Roham Labdarúgóklub elnöke. 2017-től fogva az Állami Kincstár Magyarcsernyei Kirendeltségének a vezetője. Több éven keresztül tagja volt a magyarcsernyei helyi közösség tanácsának, amelynek idén márciusban az elnöke lett. 2006 óta tagja a VMSZ-nek.

Meséljen a listájukról! Hány jelöltet állítottak?
– Teljes listát állítottunk fel, ami a mi esetünkben huszonöt képviselőjelöltet jelent. A listánkon szerepelnek egyetemi, középiskolai és általános iskolai végzettségű egyének is, fiatalabbak és idősebbek is, nők és férfiak is. Mivel a község területén zömében itt, Magyarcsernyén és Tóbán élnek a magyarok, ezért mindkét faluból vannak jelöltjeink. Eddig két képviselővel dolgoztunk a községi képviselő-testületben, most abban reménykedünk, hogy sikerülhet egy harmadik mandátumot is szereznünk, de ez attól is függ, hogy hány politikai tömörülés jelentkezik, illetve attól is, hogy mennyien élnek a szavazati jogukkal.

Hogyan tekint vissza az elmúlt négy évre? Miért fontos a magyar érdekképviselet erősítése ebben a községben?
– Ami az elmúlt négy év időszakának az eredményeit illeti, nemcsak a községi költségvetésből részesültünk támogatásokban, hanem a VMSZ közbenjárására is. Mivel a testületben nem képeztünk túl nagy erőt, és mivel az önkormányzat éves költségvetése sem túl magas összeg, ezért minden kisebb beruházásnak örültünk. Ezért is lenne nagyon fontos, hogy június 2-án minél többen részt vegyenek a helyhatósági választáson, ahol a 2-es szám bekarikázásával támogathatnak bennünket. Több képviselővel komolyabb erőt képviselhetnénk. A keleti nagy temetőnknél felépült a ravatalozó, ami igazából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg, ugyanúgy a focipályán található öltözők felújítása is. A falu központjában kiépült egy nyilvános játszótér, melynek egy részét a községi költségvetésből fedezték. Az önkormányzat valamennyi civil szervezetünket támogatta, illetve a kultúrotthon felújításának egy részét is, természetesen a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. mellett.

Hogyan képzelik el a következő négy évet?
– Számunkra és a tóbaiak számára is nagyon fontos lenne a két település közötti út teljes felújítása. Szeretnénk továbbra is támogatni a civil szervezeteinket, különböző felújításokat végezni, a focipályán a lelátókat, az öltözőket tovább rendezni, illetve a falunapi rendezvényeinket megszervezni, melyeknek a java részét önkormányzati forrásokból tudtuk eddig is fedezni. Fontosnak tartjuk a testvértelepülések közötti kapcsolataink ápolását, illetve a határi utaink karbantartását.

Nyitókép: Tanók Tamás