2024. június 13., csütörtök

Állásbörze Nagybecskereken

Huszonöt munkáltató összesen 454 munkahelyet kínált a nagybecskereki Zvonimir Vujin sportcsarnokban megtartott 26. állásbörzén. A legkeresettebbek a termelési operatőrök, raktárosok, villanyszerelők, géplakatosok, építészeti dolgozók, kereskedők, hivatásos katonák voltak.

– Huszonöt munkáltató jelentkezett, és több mint 450 munkahelyet kínáltak. Az előző 25 állásbörzén több mint hatezer munkást kerestek, és ezáltal több mint ötezren jutottak munkahelyhez. Az egyedüli elvárásom a mai eseménnyel kapcsolatban az, hogy minél több elégedett ember menjen el innen mind a munkanélküliek, mind a munkáltatók közül – hallottuk Goran Tomovićtól, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagybecskereki Hivatalának megbízott igazgatójától.

Az állásbörzén megjelent a Nagybecskereki Püspökségi Caritas is. Aminek az volt a célja, hogy felhívják a közvélemény figyelmét az általuk működtetett Karrierközpontra. 

– A Karrierközpont a megváltozott munkaképességű személyek útbaigazítását szolgálja. Segítségnyújtás a pályaválasztásban egyéni beszélgetéseken, tanácsadásokon keresztül, valamint műhelymunkák szervezésével, hogy ők is könnyebben bekapcsolódjanak a munkaerőpiacra –, mondja Molnár Valéria, a Püspökségi Caritas munkatársa.

A legtöbb munkahelyet – összesen 230-at – ezúttal is a kínai Ling Long gumigyár kínált, a második a katonaság volt, amely ötven hivatásos katona felvételére kínált lehetőséget. 

Nyitókép: Bővül a kínálat (Fotó: Kecskés István)